Ο Δήμος Λειψών τίμησε τον Μιχάλη Κλάψη από τους «ήρωες των Τεμπών»

 

Ο Δήμος Λειψών τίμησε τον Μιχάλη Κλάψη από τους «ήρωες των Τεμπών»

Ειδική βαρύτητα και συμβολισμό είχε ο εφετινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στους ακριτικούς Λειψούς.

Με πρωτοβουλία του Δήμου που «αγκάλιασε» σύσσωμη η τοπική κοινωνία των Λειψών, τιμήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών ο Λειψώτης Μιχάλης Κλάψης που βρέθηκε στο τρίτο βαγόνι του μοιραίου τρένου της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών. Με αυταπάρνηση ο Μιχάλης Κλάψης βοήθησε τους τραυματίες να απομακρυνθούν γρήγορα από το σημείο κατά τα πρώτα κρίσιμα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, με αποτέλεσμα να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

«Στο πρόσωπο του Μιχάλη Κλάψη τιμούμε τους ήρωες των Τεμπών, όλους τους νέους ανθρώπους που προτίμησαν να σώσουν τους συνανθρώπους τους διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή. Οι Ήρωες του ’21 εμπνέουν και γεννούν μια νέα γενιά ηρώων.

Μας κάνει πολύ περήφανους που σε έναν ακριτικό τόπο σαν τους Λειψούς, οι οποίοι κρατούν ψηλά το εθνικό φρόνημα, ένας σύγχρονος ήρωας γαλουχήθηκε. Μιχάλη, ανήκεις στους ήρωες της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Από τις στάχτες γεννιέται η ελπίδα», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος. 

Πηγή: www.otavoice.gr

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

Κατάστημα Σπύρου Νικόλας & Μάριος: Παρουσίαση υδραυλικού υλικού της Cher Bros Δευτέρα 12 Ιουνίου 

  Κατάστημα Σπύρου Νικόλας & Μάριος: Παρουσίαση υδραυλικού υλικού της Cher Bros Δευτέρα 12 Ιουνίου  Η εταιρεία Cher Bros διοργανώνει παρουσίαση στο κατάστημα Σπύρου Νικόλαος

©2020 radioproto.gr