Ο Δήμος Λέρου μας για ακόμη μία χρονιά συμμετείχε στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών της HELMEPA

Share This Post

L

Ο Δήμος Λέρου μας για ακόμη μία χρονιά συμμετείχε στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών της HELMEPA

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του καθαρισμού διάφορων ακτών του νησιού μας που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε αρχές Νοεμβρίου με τη συμμετοχή όλων των σχολείων του νησιού μας.

 

Η πολύτιμη συμβολή των μικρών παιδιών που συνεισέφεραν ενεργά στην όλη προσπάθεια και ο ενθουσιασμός τους επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά πόσο ευαισθητοποιημένα είναι τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μία τόσο σοβαρή δράση.

 

Συμπληρώνοντας τα ειδικά δελτία καταγραφής απορριμμάτων στη διάρκεια του καθαρισμού, εντοπίστηκαν σκουπίδια, αποτσίγαρα, καλαμάκια και πλαστικά μπουκάλια.

 

Πρωτοβουλίες όπως η ανωτέρω όχι μόνο θα πρέπει να αναδεικνύονται αλλά και να επιδιώκονται συστηματικά ώστε να μας υπενθυμίζουν τη σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να επιστρατεύεται η συλλογική προσπάθεια και η συμμετοχή.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους γονείς, στους διευθυντές ,στους εκπαιδευτικούς των παιδιών και στους πολίτες για την υποστήριξη και την προσπάθεια να προστατεύσουμε τις ακτές μας.

Το συντονισμό της όλης δράσης από την πλευρά του δήμου ανέλαβε η κ. Σοφία Σπύρου Ειδικός Συνεργάτης στο Γραφείο Δημοτικού, ενώ ακολουθεί αναλυτική παράθεση των φορέων και των σχολείων, τα μέλη των οποίων συνέδραμαν εθελοντικά στην ανωτέρω δράση.

 

Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος στη δράση:

 

1. Δήμος Λέρου

2. 1ο 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

3. Το Δημοτικό Σχολείο Λακκιού

4. Το Δημοτικό Σχολείο Αλίντων

5. Το Δημοτικό Σχολείο Ξηροκάμπου

6. Το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας

7. 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥ – ΜΠΕΛΛΕΝΕΙΟ

8. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥ – «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ»

9. ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΡΟΥ – ΜΠΟΥΛΑΦΕΝΤΕΙΟ

10. Τρίτο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λέρου

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό)

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό) Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο την Πέμπτη

©2020 radioproto.gr is made with by