Ο Δήμος Κω προτίθεται να παρέμβει για την αποκατάσταση του τεμένους «Ντεφτερντάρ» με οφέλη από είσπραξη ενοικίων και λειτουργία γραφείου τουρισμού

Ο Δήμος Κω προτίθεται να παρέμβει για την αποκατάσταση του τεμένους «Ντεφτερντάρ» με οφέλη από είσπραξη ενοικίων και λειτουργία γραφείου τουρισμού

Η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που ανάλαβε καθήκοντα παρακολουθεί με ενδιαφέρον και παρεμβαίνει με θετικό τρόπο σε καθετί που συμβαίνει στην κοινωνία μας.

Έτσι, δεν την αφήνει αδιάφορη η αναγκαία αποκατάσταση όλων των ζημιών που προκάλεσε στο νησί μας ο σεισμός του 2017.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μνημεία, όπως οι εκκλησίες και τα τεμένη, που λειτουργούν ως λατρευτικοί χώροι.

Ο σεβασμός στις θρησκευτικές πεποιθήσεις όλων των συμπολιτών μας αποτελεί άλλωστε παρακαταθήκη που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, την οποία εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε και να τη συνεχίσουμε ως μία από τις αξίες της Κωακής κοινωνίας.

Όπως είναι γνωστό, η αποκατάσταση των λιμενικών εγκαταστάσεων γίνεται με ευθύνη της Πολιτείας, ενώ για την επισκευή των εκκλησιών Αγίου Νικολάου και Αγίας Παρασκευής, όπως και του τεμένους στο Πλατάνι, υπάρχει σχετική δέσμευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην οποία ο Δήμος συνεπικουρεί.

Δυστυχώς δεν είχε βρεθεί λύση για την αποκατάσταση του τεμένους «Ντεφτερντάρ» στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Κω προτίθεται να παρέμβει για την αποκατάσταση ενός ιστορικού μνημείου στο κέντρο της πόλης, στην πιο τουριστική ζώνη του νησιού, και διερευνά τις προϋποθέσεις μιας τέτοιας δράσης.

Προφανώς για να υλοποιηθεί αυτό το σενάριο θα πρέπει να προκύπτει σαφής ωφέλεια για το Δήμο μας, άλλως αυτό δεν μπορεί να εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο.

Για αυτό βρίσκεται σε επαφή με το Βακούφ και τις αρμόδιες αρχές ώστε να καλυφθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Στην περίπτωση που δοθούν όλες οι εγκρίσεις, ο Δήμος θα αναλάβει την αποκατάσταση του τεμένους, διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση του έργου με την είσπραξη ενοικίων από ακίνητα του Βακούφ, η διαχείριση των οποίων θα αποδοθεί στο Δήμο.

Επιπλέον αυτών, σε αυτή την περίπτωση, έχει συμφωνηθεί με το Βακούφ, να παραχωρηθεί στο Δήμο ένα από τα καταστήματα του τεμένους στο οποίο προτιθέμεθα να στεγάσουμε γραφείο ενημέρωσης τουριστών, που τόσο λείπει από την πόλη της Κω.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στο γραφείο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με επίκεντρο το νησί της Τήνου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στο γραφείο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με επίκεντρο το νησί της Τήνου Στη σύσκεψη συμμετείχαν

©2020 radioproto.gr