Ο Δήμος Κω εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση στη θάλασσα συμπολιτών μας και επισκεπτών με κινητικά προβλήματα

Share This Post

 

Ο Δήμος Κω εξασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση στη θάλασσα συμπολιτών μας και επισκεπτών με κινητικά προβλήματα

 

Ένα αίτημα ετών, συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα, βρήκε τη δικαίωση του, με την τοποθέτηση τριών συστημάτων που διευκολύνουν την πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα.

Ήδη τοποθετήθηκε σήμερα το πρωί στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου η πρώτη τέτοια κατασκευή στο νησί μας.

Αύριο θα τοποθετηθούν δύο ακόμη. Μία στην κεντρική παραλία της Καρδάμαινας και άλλη μία στο Καμάρι Κεφάλου.

Πρόκειται για εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων διατάξεων για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», με προϋπολογισμό 286.043€, εκ των οποίων χρηματοδότηση 180.000€ ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα επαναδημοπρατηθούν για τοποθέτηση στους ίδιους χώρους, η προμήθεια και εγκατάσταση χώρων υγιεινής ΑΜΕΑ, κινητός διάδρομος προσβασιμότητας, αποδυτήρια κ.α..

Παράλληλα, ο Δήμος Κω προκειμένου να καλύψει επιπλέον τις περιοχές Μαστιχαρίου και Μαρμαρίου υπέβαλλε ανάλογη πρόταση για χρηματοδότηση στο ειδικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Οι υποδομές που δημιουργούνται βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες και στους επισκέπτες του νησιού, αναβαθμίζοντας την ταυτότητα του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού με ποιοτικές παροχές.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω»

  Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω» Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας

Αθλητικά Νέα

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

©2020 radioproto.gr is made with by