Ο Γ. Παππάς εφ’ όλης της ύλης. Τι είπε για την υγεία στην Κω, ΑΝΕΚ , την σύνδεση των νησιών και αναστύλωση αρχαίων

Ο Γ. Παππάς εφ’ όλης της ύλης. Τι είπε για την υγεία στην Κω, ΑΝΕΚ , την σύνδεση των νησιών και αναστύλωση αρχαίων

Για τα σημαντικά ζητήματα των νησιών μας και τα όσα είναι σε εξέλιξη για την βελτίωση της καθημερινότητας μίλησε στο Ράδιο Πρώτο –  radioproto.gr ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς.

Με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη του βουλευτή στην Κω για τα θυρανοίξια, εκδηλώσεις αλλά και επαφές με πολίτες, ο κ. Παππάς επισκέφτηκε τα γραφεία του Ράδιο Πρώτο για να πει μία καλημέρα και στους ακροατές και να ευχηθεί καλή τουριστική σεζόν σε όλους.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σε όλα τα νησιά όπως για παράδειγμα η έμπρακτη στήριξη της Πάτμου σε ότι αφορά την αφαλάτωση. Ο βουλευτής ήταν εκείνος που πριν λίγους μήνες είχε πιέσει ώστε να δρομολογηθεί πλοίο να καλύψει τα Βόρεια Δωδεκάνησα μετά το ατύχημα του Νήσος Κάλυμνος.

Δίνουμε λύσεις στα ζητήματα της Καλύμνου και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης

«Σε όλα τα προβλήματα πέφτουμε επάνω για να λυθούν. Το ίδιο κάναμε και με τα δρομολόγια αλλά και με την ΑΝΕΚ. Η Κάλυμνος από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει στηριχθεί όσο γίνεται τόσο με αυτό το θέμα, όσο με τους αλιείς, με τις σχολές που δημιουργήθηκαν. Το Υπουργείο Ναυτιλίας καλύπτει κενά που άφησαν άλλοι. Κάποιοι πολεμούν τον εαυτό τους. Κάποιοι πρέπει να κάνουν αυτοκριτική».

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η αναστήλωση των αρχαιολογικών χώρων της Κω

Αναφερόμενος στην αποκατάσταση της Αγίας Παρασκευής από το σεισμό του 2017, δήλωσε ότι και οι αρχαιολογικοί χώροι θα δεχτούν τις παρεμβάσεις που πρέπει καθώς έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. « Ξεκινούν σύντομα εργολαβίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Έχουν δεσμευτεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ και θυμίζω ότι θα γίνει μία μεγάλη παρέμβαση στο Βαφτιστήρι του Αγίου Ιωάννη που έχει και μία σπουδαία διάσταση σε όλη την Μεσόγειο. Απλώς τώρα σχεδιάζουμε για το μέλλον και όλα θα δρομολογηθούν για να εκτελεστούν».

Υγεία Κω: Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις – Αναμένουμε προτάσεις

Σχετικά με τα ζητήματα υγείας στην Κω και την σοβαρή υποστελέχωση, ο κ. Παππάς εξήγησε ότι υπάρχει πανελλαδικά ένα τεράστιο ζήτημα με γιατρούς και προσωπικό με τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό να είναι μεγάλες.

« Αυτές τις ημέρες έχουν έρθει δύο γιατροί από τον Ευαγγελισμό και όταν λήξη η περίοδος μετακίνησης θα έρθουν από τη Ρόδο. Μίλησα με τις δύο γιατρούς και η διοίκηση της στηρίζει. Έγινε απολογισμός. Εδώ είμαστε όλοι να ακούσουμε προτάσεις. Το ίδιο θα συζητήσω με τον Ιατρικό Σύλλογο για να βρεθεί μία λύση. Μπορούν στην Κω να στηρίξουν οι ιδιώτες γιατροί με μπλοκάκι. Είμαστε εδώ να τα βάλουμε όλα σε μία σειρά και με συνεργασία να βρούμε λύσεις».

Κανένας πολίτης υγειονομικά ακάλυπτος

Σε ότι αφορά την υγειονομική κάλυψη των ασθενών ο βουλευτής ήταν ξεκάθαρος ότι δεν μένει κανένας πολίτης ακάλυπτος. « Είμαστε όλοι εδώ για να μην μένει κανένας πολίτης ακάλυπτος. Παρακαλώ να μην σπέρνουμε τρόμο στον κόσμο. Μην μηδενίζουμε την όποια δουλειά έχει γίνει μέχρι τώρα».

Επίσης απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να κάνουν ετήσιους ελέγχους και πρόληψη διότι όπως φαίνεται οι ιοί είναι διαφορετικοί σε σχέση με το παρελθόν και οι ανθρώπινοι οργανισμοί επίσης. « Πρέπει ο καθένας να προσέχει και να κάνει προληπτικό έλεγχο είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Σύντομα οι ανακοινώσεις για τη χρηματοδότηση του νέου νοσοκομείου

Για το νέο νοσοκομείο ο βουλευτής εξήγησε ότι όλο αυτό το διάστημα γίνονται πάρα πολλές συναντήσεις σε υπουργεία και σχετικές υπηρεσίες ενώ έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες με τα οικόπεδα. Τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί ο τρόπος χρηματοδότησης και ο δρόμος που θα ακολουθηθεί με στόχο την ολοκλήρωση της ανέγερσης μέχρι το 2025. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη είναι στο τραπέζι τόσο το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και το ΚΤΥΠ ενώ παράλληλα η περιφέρεια έχει δεσμευτεί για πόρους μέσω ΕΣΠΑ.

« Τρέχουμε , κυνηγάμε και δεν είναι όραμα αλλά πραγματικότητα. Λίγοι αγωνίζονται , εμείς δίνουμε μάχη. Για αυτό φέραμε τον κ. Μητσοτάκη στην Κω. Το νέο νοσοκομείο θα γίνει».

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

Dermatology & Cosmetics Lab: Μεγάλη καλοκαιρινή προσφορά στην θεραπεία κρυολιπόλυσης Coolsculpting by Zeltiq για απώλεια τοπικού πάχους σε μία επίσκεψη!

  Dermatology & Cosmetics Lab: Μεγάλη καλοκαιρινή προσφορά στην θεραπεία κρυολιπόλυσης Coolsculpting by Zeltiq για απώλεια τοπικού πάχους σε μία επίσκεψη!   Για ραντεβού :

©2020 radioproto.gr