Ο Γ. Κρητικός στο Ράδιο Πρώτο : Απάντηση στον Δήμαρχο Σύμης , ενέργειες περιφέρειας για μεταναστευτικό και θέματα παιδείας

Share This Post

Ο Γ. Κρητικός στο Ράδιο Πρώτο : Απάντηση στον Δήμαρχο Σύμης , ενέργειες περιφέρειας για μεταναστευτικό και θέματα παιδείας

Την δική του απάντηση στα όσα του καταλόγισε ο δήμαρχος Σύμης έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κρητικός. Ο κ. Κρητικός ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της Σάντυς Λαδικού στο Ράδιο Πρώτο 91.5. Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε τα όσα έχει πράξει ο ίδιος αλλά και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα θέματα παιδείας.
Ο κ. Κρητικός ξεκίνησε απαντώντας στα όσα έχουν διαδραματιστεί γύρω από το μεταναστευτικό στη Σύμη τις τελευταίες ημέρες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε : «Τα πολιτικά πρόσωπα καθημερινά κρίνονται όχι μόνο για τις πολιτικές τους αποφάσεις, αλλά για το ύφος τους, το ήθος τους και την καθημερινότητά τους».

Ο κ. Κρητικός έκανε λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι του κ. Παπακαλοδούκα , για κάτι που δεν έπρεπε να γίνει και να πάρει διαστάσεις. Ο ίδιος δε πήρε θέση, καθώς οι εξελίξεις στην Σύμη ενδεχομένως επηρέαζαν την Κω με τη μεταφορά μεταναστών στο Χοτ Σποτ στο Πυλί.

Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε την αναγκαιότητα να προστατέψει το κάθε νησί με κάθε τρόπο το τουριστικό προφίλ αναφέροντας χαρακτηριστικά: « Δεν κάνει να διαφημίζουμε τα προβλήματα μας. Διαφημίζουμε τα καλά μας και τα προβλήματα τα διαχειριζόμαστε με ηρεμία και ψυχραιμία. Όλοι στο μεταναστευτικό ήταν αλληλέγγυοι έως ότου το πρόβλημα έφτασε στο σπίτι τους και φώναξαν».

Για το Χοτ Σποτ στο Πυλί ο Γιάννης Κρητικός είπε: « Για το Χοτ Σποτ ήμασταν αντίθετοι όμως η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας το επέβαλε. Σήμερα η κυβέρνηση το έχει βάλει ψηλά στη διεθνή ατζέντα και θα αποσυμφορηθούν οι δομές. Επίσης σχεδιάζονται ενέργειες οι οποίες δεν είναι ακόμη προς ανακοίνωση.  Προσωπικά εγώ δεν θα ήθελα κανέναν στο νησί αλλά η λύση θα έρθει από ψηλά. Ο κ Χατζημάρκος βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις στην Αθήνα με υψηλόβαθμα στελέχη για το θέμα. Ο κάθε τόπος οφείλει να διαχειριστεί το πρόβλημα. Δρομολογείται η γρήγορη ταυτοποίηση, η μεταφορά στην ενδοχώρα και οι επιστροφές. Το θέμα δεν θα λυθεί σε μία νύχτα».

Στη συνέχεια ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε στα έργα που έχει υλοποιήσει και δρομολογήσει η περιφέρεια στη Σύμη. Επίσης αποκάλυψε ότι αύριο στη Ρόδο έχει ο ίδιος σύσκεψη με τους υπεύθυνους των διευθύνσεων εκπαίδευσης προκειμένου να βρεθεί λύση στα κενά του εκπαιδευτικού προσωπικού.

« Για θέματα που δεν είμαστε αρμόδιοι , συζητάμε και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις ή να πιέσουμε εκεί που πρέπει για να λυθεί το κάθε θέμα. Θα δοθούν το 2020 10 εκατομμύρια ευρώ στις σχολικές επιτροπές για να γίνουν παρεμβάσεις στα κτίρια. Επίσης με ευρωπαϊκούς πόρους η περιφέρεια μερίμνησε για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση για να φτιαχτούν νέα σχολεία ή να επεκταθούν υφιστάμενα. Εξασφαλίστηκαν για αυτό το σκοπό 8 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε σε μία σειρά από δράσεις όπως είναι η συνεργασία με το ΟΚΑΝΑ, η στέγαση ΡΟΜΑ και άλλα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ: 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γ.Νικητιάδης: Θρηνούμε για τους συνανθρώπους μας, συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που έχουν ανάγκη

Γ.Νικητιάδης: Θρηνούμε για τους συνανθρώπους μας, συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που έχουν ανάγκη Με σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού

Ενημέρωση

Η ΚΩΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Η ΚΩΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ Η δυναμική συμμετοχή του Δήμου Κω στο

©2020 radioproto.gr is made with by