Ο Γ. Κανετάκης του ΜέΡα25 στο Χοτ Σποτ

Ο Γ. Κανετάκης του ΜέΡα25 στο Χοτ Σποτ

Στις 30-10-2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στην κ. Κρητικού Μαρία, διοικητή του ΚΥΤ Κω και τον κ.Κανετάκη Γιώργο, πολιτευτή Δωδεκανήσου ΜέΡΑ25.

Ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον το πλαίσιο διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος απο τις συναρμόδιες εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες που ενεργούν στην Κω καθώς και τα νέα προβλήματα που προκύπτουν απο τις εντεινόμενες ροές και την διαφοροποίηση των εθνικοτήτων που, όπως καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, έχουν διευρυνθεί με αφίξεις από Αφρικανικές κ.α χώρες. Η εξέλιξη αυτή δυσχεραίνει το έργο των υφιστάμενων δομών λόγω γλωσσικών κυρίως ζητημάτων που δυσχεραίνουν την επικοινωνία και συνεργασία αλλά και την έλλειψη δομών στέγασής τους.

Αποτελεί κοινό μας τόπο οτι οι άνθρωποι αυτοί χαίρουν και πρέπει να χαίρουν στον βαθμό του δυνατού των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ασφάλεια, περίθαλψη,τροφή και εκπαίδευση στην χώρα μας.

Με χαρά πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη δομών εκπαίδευσης εντός κι εκτός του ΚΥΤ για παιδιά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Αποτελεί επίσης κοινό μας τόπο οτι το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα δε μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά με υποκριτικές και αλληλοσυγκρουόμενες εθνικές πολιτικές μιας και αποτελεί διεθνές πλέον ζήτημα που υπερβαίνει τις δυνατότητες οποιασδήποτε χώρας να το διαχειριστεί μόνη της. Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε συνοπτικά την θέση του κόμματός μας επί τούτου και θέλουμε να εξάρουμε τις προσπάθειες όλου του υπηρεσιακού προσωπικού που υπηρετεί στο ΚΥΤ Κω καθώς

και των ένστολων σωμάτων στρατού και αστυνομίας το σύνολο των οποίων στέκονται υπεύθυνα και με υψηλό αίσθημα ανθρωπισμού απέναντι στις αυξανόμενες δυσκολίες και αντιξοότητες που γεννούν οι διαρκείς ροές προς το νησί μας την Κω.

Συμμεριζόμαστε τις αγωνίες τους και την ανησυχία τους μιας και ως λαός λέμε “Χίλιοι καλοί χωρούνε, ένας κακός δεν χωρεί.”

Ως λαός έχουμε σταθεί σε όλη την ιστορία μας φιλόξενος, αρωγός και αλληλέγγυος σε κατατρεγμένους θύματα ένοπλων συγκρούσεων, πολιτικής και οικονομικής βίας.

Υπήρξαμε κι εμείς στην θέση τους στο παρελθόν και κατά έναν τραγικά ειρωνικό τρόπο, παρόμοιοι λόγοι οδηγούν σήμερα, στις μέρες μας, χιλιάδες νέους Έλληνες στην μετανάστευση προς αναζήτηση καλύτερης ζωής.

Οι άνθρωποι είναι παντού ίδιοι και μόνο οι ελίτ του χρηματιστικού κεφαλαίου και του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος έχουν όφελος από την καλλιέργεια μίσους και σωβινισμού ανάμεσα στους ανθρώπους ώστε να κυβερνούν ανενόχλητοι και στο απυρόβλητο με το δόγμα «διαίρει και βασίλευε».

Ας στρέψουμε τον πακτωλό λανθάνοντα πλούτου που λιμνάζει στους φορολογικούς παραδείσους σε επενδύσεις και αναπτυξιακές πολιτικές και αυτόματα θα αρθούν οι λόγοι συγκρούσεων και οικονομικής ανέχειας που οδηγούν ανθρώπους στην εγκατάλειψη εστιών και αναζήτηση νέας πατρίδας.

Για το ΜέΡΑ25 Κω,

Γιώργος Κανετάκης

Πολιτευτής Δωδεκανήσου

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «KOS ΜΤΒ#2 – 2024»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «KOS ΜΤΒ#2 – 2024» Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διασυλλογικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας KOS MTB#2 – 2024, στην Τσουκαλαριά,

©2020 radioproto.gr