Ο Γιάννης Γαλουζής υποψήφιος δήμαρχος Καλύμνου σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο radioproto.gr- « Για την Κάλυμνο που μας ενώνει όλοι μαζί μπορούμε!»

 

Ο Γιάννης Γαλουζής υποψήφιος δήμαρχος Καλύμνου σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο radioproto.gr- « Για την Κάλυμνο που μας ενώνει όλοι μαζί μπορούμε!»

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν στηθούν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών συναντήσαμε τον υποψήφιο δήμαρχο Καλυμνίων και επικεφαλής της παράταξης Νεα Κάλυμνος κ. Γιάννη Γαλουζή. Ο έμπειρος αυτοδιοίκητο αυτοδιοικητικός που είχε διατελέσει δήμαρχος Καλύμνου μας μιλάει για τους άξονες της νέας πενταετίας, το πρόγραμμα της παράταξής του, το πώς θέλει να κινηθεί σε ότι αφορά τις υποδομές, τον τουρισμό, την υγεία, την κοινωνική πολιτική, αλλά και βεβαίως για το μεγάλο ζήτημα των απορριμμάτων που ταλανίζει την καλυμνιακή κοινωνία.

Ο Γιάννης Γαλουζής έχει διανύσει τη δική του πορεία και έχει σημειώσει σημαντικότατες επιτυχίες ως δήμαρχος Καλυμνίων. Θυμίζουμε ότι ήταν ο δήμαρχος εκείνος που πίστεψε πάλεψε και εν τέλει έβαλε στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κάλυμνο.

Με όραμα με σχέδιο και με στόχους για να επεκταθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νησί για να δημιουργηθούν πάρκα αθλητικά, για να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές του νησιού, ο τουρισμός και βεβαίως να μπει ένα τέλος στο κάψιμο των απορριμμάτων ο κ. Γιάννης Γαλουζής μιλάει για όλα αυτά σήμερα στην ιστοσελίδα του Ράδιο Πρώτο.

« Αφήσαμε 3 εκατομμύρια στα ταμεία του δήμου»

«Η δημοτική περίοδος 2014 – 2019 ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς είχε μνημόνια, ζήσαμε το προσφυγικό, ήταν μειωμένες οι προσλήψεις και υπήρχαν χρέη στο δήμο. Αφήσαμε ως δημοτική αρχή πλεόνασμα 3 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του δήμου».

Ο δήμαρχος που ίδρυσε την Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο

Αδιαμφισβήτητα η πιο ζηλευτή στιγμή στην δημαρχία Γαλουζή ήταν η ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

 « Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού είναι η ναυαρχίδα των έργων της δημοτικής μας περιόδου. 80 φοιτητές ήρθαν στο νησί και έρχονται βεβαίως κάτι που κινεί την οικονομία έδωσε προοπτικές ανάπτυξης και βεβαίως ωφελήθηκαν τόσο οι ιδιώτες που ενοικίαζαν σπίτια όσο και οι επιχειρήσεις του τόπου μας.

 Ο στόχος είναι η λειτουργία και οργάνωση του τμήματος μηχανικών εμπορικού ναυτικού και να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνουμε δεν θα μείνουμε μόνο στη δέσμευση θα γίνει πράξη άλλωστε το έχουμε αποδείξει.

Σας θυμίζω ότι είχα υποδεχτεί τον κύριο Μητσοτάκη όπου του είχα δώσει εγγράφως στα όσα ζητώ και δεσμεύτηκε να υλοποιήσει την ίδρυση τμήματος μηχανικών. Όμως άλλαξε η δημοτική αρχή που ναι μεν ιδρύθηκε το τμήμα,  όμως είμαστε χωρίς μελέτη για να τροποποιηθεί το υπάρχον κτίριο και να μετατραπεί. Εμείς θα το υλοποιήσουμε ώστε την επόμενη σχολική περίοδο να μας βρει έτοιμους να υποδεχθούμε τους φοιτητές του τμήματος μηχανικών εμπορικού ναυτικού.

Το άλυτο πρόβλημα των απορριμμάτων στην Κάλυμνο – Ποιοι οι στόχοι

Ο υποψήφιος δήμαρχος μας μίλησε για το μεγάλο θέμα των απορριμμάτων και τις ελλείψεις που σημειώνονται σε υποδομές. « Ο ΧΑΔΑ καίει και πρέπει να σταματήσει. Η αποχέτευση στις τουριστικές περιοχές είναι ένα πρόβλημα άλυτο επί σειρά ετών. Δεν παραδόθηκε το έργο ολοκληρωμένο και επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις.

3ος στόχος το δίκτυο ύδρευσης και η αλλαγή στους σωλήνες αμιάντου. Πρέπει απαραίτητα να αναβαθμιστεί το δίκτυο για λόγους δημόσιας υγείας.

4ος  στόχος το νέο σύστημα αφαλάτωσης με γεωτρήσεις και συστήματα τηλεμετρίας σε όλο το δίκτυο ώστε να μην σπαταλάμε πολύτιμους πόρους.

5ος Στόχος οι λιμενικές υποδομές και οι τροποποιήσεις.

6ος στόχος η καθαριότητα με ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων και βεβαίως με την ορθή ανακύκλωση. Θα πρέπει να συνεργαστούμε με την περιφέρεια για να προχωρήσει και οι νέοι η νέα μας προσέγγιση στα απορρίμματα θα τρέξουμε την δεματοποίηση και την ανακύκλωση.

7ος  Στόχος το νέο κλειστό γυμναστήριο και βεβαίως ένας νέος χώρος πολιτιστικός πολλαπλών χρήσεων.

8ος Στόχος είναι η ίδρυση γραφείο αποδήμων Καλυμνίων. Είμαστε δίπλα στους Καλύμνιους απανταχού της γης θέλουμε να γυρίσουν για αυτό έχουμε μαζί μας και τον έμπειρο πρώην δήμαρχος στην Αμερική Κρις Αλαχούζο ο οποίος εκείνος θα αναλάβει την ίδρυση και την λειτουργία αυτού του γραφείου για τους απόδημους αλλά και για τους ναυτικούς μας.

9ος Στόχος είναι ο τουρισμός και η επιμήκυνση περαιτέρω της τουριστικής περιόδου. Η Κάλυμνος είναι ένας κορυφαίος προορισμός αναρρίχησης. Εμείς είχαμε συντήρηση και είχαμε βεβαίως χαράξει και νέες διαδρομές.

 Είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης τουριστικού προορισμού για να επιμηκύνει περισσότερο την τουριστική περίοδο και να εισάγουμε και άλλες μορφές τουρισμού όπως είναι ο καταδυτικός τουρισμός να αναβαθμιστεί η σχολή δυτών και βεβαίως άλλες δράσεις.

Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος κ.Γιάννης Γαλουζής στο μήνυμά του ήταν ξεκάθαρος: « Για την Κάλυμνο που μας ενώνει όλοι μαζί μπορούμε!»

Σάντυ Λαδικού

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω Με ευθύνη της προσωρινής Διοίκησης του Ομίλου, συστάθηκε η επιτροπή προετοιμασίας  για την σύνταξη

Advertorials

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ H κ. Ασημίνα Τζίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της ELVIAL και Γενική

©2020 radioproto.gr