Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, στο Διεθνές Συνέδριο «Dive in blue Growth»

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, σήμερα, Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, χαιρέτισε τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για τη διαχείριση των επισκέψιμων ενάλιων χώρων πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, που πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου. Η διοργάνωση του συνεδρίου αποτελεί μέρος του έργου Bluemed του μεσογειακού σκέλους της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Interreg, με επιστημονικό διευθυντή τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργο Στεφανίδη.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισαν, εκτός από τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, η Υπουργός Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, καθώς και εκπρόσωπος του Διευθυντή του ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου για τη Συντήρηση και Αποκατάσταση, κ. Luigi Ficacci.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το συγκεκριμένο έργο προάγει και αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό. Είναι υποχρέωσή μας να το διακινήσουμε σε όλον τον κόσμο, όπου υπάρχει ομογένεια».

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2019 radioproto.gr is made with by