Ο Αντώνης Γκιντιζές στο Ράδιο Πρώτο 91.5 για τη Ζιά, το parking και τα ασφαλιστικά μέτρα

Ο Αντώνης Γκιντιζές στο Ράδιο Πρώτο 91.5 για τη Ζιά, το parking και τα ασφαλιστικά μέτρα

Με αφορμή το κλείσιμο του χώρου στάθμευσης στη Ζιά, το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργήθηκε την Κυριακή, τα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κω, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο πρόεδρος Αντώνης Γκιντιζές.

« Ανησυχούμε γενικότερα για την ασφάλεια της Ζιάς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος. Όπως εξήγησε το πρωί της Κυριακής ενημερώθηκε από επαγγελματίες οδηγούς ότι ξαφνικά εγκλωβίστηκαν από άλλα οχήματα. Έτσι πληροφορήθηκαν ότι αποκλείστηκε ο χώρος της στάθμευσης.

Τι έγινε στην Ζιά με το κλείσιμο του parking

« Ειδοποιήσαμε την αστυνομία για να έρθει να ρυθμίσει την κατάσταση. Τα λεωφορεία μας εγκλωβίστηκαν. Πληροφορήθηκα ότι ο χώρος έχει περισσότερους από έναν ιδιοκτήτες. Στην είσοδο ο ιδιοκτήτης ο οποίος προσπάθησε να έρθει σε συνεννόηση με τον δήμο ακόμη και με εξώδικο, αποφάσισε να κλείσει με κορδέλες τον χώρο του. Μετά από πολλές ώρες και με την συνδρομή της αστυνομίας τελικά αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία».

Ο κ. Γκιντιζές ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παράλληλα αφαιρέθηκαν οι πινακίδες από δύο τουριστικά λεωφορεία, χωρίς ακόμη να γνωρίζει τους λόγους.

Την Τετάρτη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων

Επίσης αναφέρθηκε στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το σωματείο. Πρόκειται η υπόθεση να συζητηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου.

« Είμαστε εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε πολιτικό – οικονομικά συμφέροντα. Ζητάμε επιτέλους από την περιφέρεια και τον δήμο να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ζητάμε την μονή διέλευση οχημάτων και την απαγόρευση μεγάλων οχημάτων στον οικισμό. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι ο δήμος θα διασφαλίσει έναν μεγάλο χώρο για τα μεγάλα οχήματα.

Ζητάμε επίσης να μπει ένα όριο στον αριθμό των λεωφορείων που βρίσκονται στον οικισμό την ίδια ώρα. Επίσης ο δήμος και η περιφέρεια θα πρέπει να καθορίσουν άνοδο και κάθοδο. Μπροστά στην ασφάλεια όλων, δεν είναι απαγορευτικό για 5 μήνες να γυρίζουν οι τουρίστες από άλλο δρόμο».

Όπως τόνισε ο επαγγελματίας οδηγός, τόσα χρόνια οι οδηγοί λεωφορείων μεταφέρουν με ασφάλεια χιλιάδες επιβάτες με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Σε όσα υπουργεία και αν απευθύνθηκαν αλλά και στον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με τον κ. Γκιντιζέ, η υπόδειξη ήταν να ρυθμιστεί το ζήτημα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

« Εμπιστευόμαστε την δικαιοσύνη και θα έχουμε νεότερα με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων».

Τέλος για το θέμα, ανέφερε ότι πληροφορίες του θέλουν το απόγευμα της Κυριακής τον ίδιο τον δήμαρχο να ανοίγει τον χώρο στάθμευσης στη Ζιά.

Τί είπε για οδικό δίκτυο – είσοδο της πόλης

Επιπροσθέτως μίλησε για το κακό οδικό δίκτυο της Κω που είναι απαρχαιομένο και χρειάζεται άμεσα γενναίες παρεμβάσεις. Σχολίασε και για την είσοδο της πόλης ότι αναμένεται να δει το έργο ολοκληρωμένο για να κρίνει.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Καθημερινά είναι τα παράπονα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες για τις εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες

Αθλητικά Νέα

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024 Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του

©2020 radioproto.gr