Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

Στη Νίσυρο ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου

Πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τη δημοτική αρχή για τα έργα που εκτελούνται στο νησί από την Περιφέρεια και ελέγχους με κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Σφαγείο της Νισύρου

Στη Νίσυρο βρίσκεται από προχθές, Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, όπου, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο Σφαγείο της Νισύρου για πρόβλεψη αδειοδότησης σφαγής βοοειδών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε πολύωρες συναντήσεις εργασίας με τον Δήμαρχο Νισύρου Χριστοφή Κορωναίο, όπου συζητήθηκαν θέματα Πολιτικής Προστασίας και η πορεία των έργων που εκτελούνται στο νησί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου ξεκινάν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και κατασκευής τριών τοιχίων αντιστήριξης από τον ανάδοχο του έργου «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νισύρου», προϋπολογισμού 174.000,00, από ίδιους πόρους της Περιφέρειας».

Στην τελική φάση υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο είναι και το έργο «Ύδρευση Οικισμών Εμπορείου και Νικείων του Δήμου Νισύρου», προϋπολογισμού 1.443.548,39 € (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ), για το οποίο συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα προς την υπογραφή της σύμβασης.

Αναφορικά με το έργο για τον «Καθαρισμό των ρεμάτων Νήσου Νισύρου» θα ακολουθήσει μία συνεννόηση με τον Δήμο σχετικά με την ιεράρχηση των ρεμάτων, ποια θα ξεκινήσουν κα ποια ακολουθούν. Επίσης, συζητήθηκε η εξέλιξη των διαδικασιών για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμμάτων ΕΕΛ Νισύρου με τα συνοδά έργα αυτής στη θέση Λινούρα ΤΚ Μανδρακίου Δήμου Νισύρου», προϋπολογισμού 2.710.000,00 (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου τόνισε για ακόμα μια φορά στο Δήμαρχο Νισύρου ότι η Περιφέρεια και οι τεχνικές της υπηρεσίες είναι στη διάθεση του Δήμου, για όποια βοήθεια χρειαστεί, ώστε τα έργα να προχωράνε και να παραδίδονται στους πολίτες του νησιού.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr