Ο Έπαρχος Κω στο Ράδιο Πρώτο για 1ο κρούσμα κορονοιού: Πρέπει να υπάρξει συντονιστικό όργανο υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών. Δεν είχα επίσημη ενημέρωση για το κρούσμα»

Share This Post

Ο Έπαρχος Κω στο Ράδιο Πρώτο για 1ο κρούσμα κορονοιού: Πρέπει να υπάρξει συντονιστικό όργανο υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών. Δεν είχα επίσημη ενημέρωση για το κρούσμα»

Με αφορμή την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος Covid 19 στην Κω ο Έπαρχος Κω Νισύρου και γιατρός κ. Γιάννης Καμπανής έκανε δηλώσεις στο Ράδιο Πρώτο. «Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. Αργά ή γρήγορα θα ερχόταν και στην Κω κρούσμα. Να τηρούμε όλοι τα μέτρα. Για τα αποτελέσματα που καθυστερούν διεκδικούμε για εμάς τους νησιώτες να γνωστοποιούνται πιο γρήγορα.

Πληροφορούμαι ότι ο άνθρωπος που βρέθηκε θετικός ήταν σε αυτοπεριορισμό. Εγείρονται όμως ερωτήματα πχ για την τροφοδοσία του. Ενδεχομένως κάποιος φρόντιζε να του αφήνει στην πόρτα. Δεν το ξέρω, υποθέτω. Το θέμα της ιχνηλάτησης είναι του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας. Είμαστε όμως σε ασφαλή όρια.

Τα τεστ γίνονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πάντα υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να είναι ασυμπτωματικός. Είχα θέσει το θέμα των πλωτών νοσοκομείων εφόσον χρειαστεί. Χρειαζόμαστε όμως και ΜΕΘ. Ήδη η περιφέρεια προχωρά στην αγορά μηχανημάτων και εργαλείων για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Σκόπιμο είναι οι ανακοινώσεις να βγαίνουν κατόπιν συνεννόησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Προσωπικά δεν είχα κάποια επίσημη ενημέρωση. Χρειάζεται συντονισμός των φορέων , να αντιμετωπίζουμε την κάθε κατάσταση από κοινού, να συντονιστούμε και να συναποφασίζουμε και να αφήσουμε τις κατ΄ιδίαν ανακοινώσεις.

Σε ότι αφορά την διαχείριση , καλό θα ήταν να υπάρχει ένας άλλος χώρος με 15 κρεβάτια πχ το Κέντρο Υγείας ώστε να μεταφέρονται εκεί όσους έχουν ήπια συμπτώματα και αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Για τους μετανάστες και τους χώρους καραντίνας έχει προβλεφθεί από την διοίκηση να δημιουργηθούν χώροι καραντίνας για όσους εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Έχει ενισχυθεί το ΚΥΤ υγειονομικά με γιατρούς. Δεν χρειάζεται πανικός»

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη παρακάτω:

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη. Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5  – www.radioproto.gr 

©2020 radioproto.gr is made with by