Ο Έπαρχος Καλύμνου για την εκδήλωση της Ναυμαχίας του Γέροντα, τους ομογενείς και τον τουρισμό του φθινοπώρου (ηχητικό)

Share This Post

Ο Έπαρχος Καλύμνου για την εκδήλωση της Ναυμαχίας του Γέροντα, τους ομογενείς και τον τουρισμό του φθινοπώρου (ηχητικό)

Όλα είναι έτοιμα για την αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα στην Κάλυμνο. Με αφορμή το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Μανώλης Μουσελλής μίλησε στο Ράδιο Πρώτο και Βήμα της Κω και έδωσε όλες τις λεπτομέρειες.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην φετινή τουριστική κίνηση, στην επιστροφή των ομογενών επισκεπτών και την στήριξή τους στην Κάλυμνο με μεγάλες δωρεές και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, τα εγκαίνια της πτέρυγας Χαλίκο στο νοσοκομείο καθώς και τους τουρίστες του φθινοπώρου τους αναρριχητές.

 Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 στις 9.00 το βράδυ, στο Λιμάνι της Καλύμνου, μπροστά από το Επαρχιακό μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί  η αναπαράσταση της πυρπόλησης της Φρεγάτας του Οθωμανικού στόλου, στη Ναυμαχία του Γέροντα.

Είναι η δεύτερη χρονιά που θα πραγματοποιηθεί και θα γίνει θεσμός όπως τόνισε ο Έπαρχος υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Έχει συσταθεί οργανωτική επιτροπή με την συμμετοχή αρχών, φορέων και συλλόγων ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο. Η βραδιά επιφυλάσσει ένα πλούσιο υπερθέαμα με τη νύχτα να γίνεται μέρα από την ανταλλαγή βεγγαλικών την επιμέλεια των οποίων ανέλαβε ο κ. Γιώργος Αχλαδιώτης. Επίσης τόνισε την μεγάλη υποστήριξη των μέγα χορηγών που είναι η ΑΡΓΩ ΑΕ της οικογενείας Ψαρομπά και ο Γιάννης Χαλίκος. 

Επίσης θα δοθεί μία θεατρική χροιά στην εκδήλωση με αφήγηση, με την γνωστοποίηση ιστορικών στοιχείων με κολυμβητές, χορούς από το λύκειο Ελληνίδων και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Ο φθινοπωρινός τουρισμός αναρρίχησης φέρνει την «άνοιξη» στην Κάλυμνο

Μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου εκτιμάται ότι το νησί της Καλύμνου θα έχει ένα ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών καθώς τον Σεπτέμβριο ξεκινά ο αναρριχητικός τουρισμός.

Ο κ. Μουσελλής αναφέρθηκε στην μεγάλη παρουσία των ομογενών που επέστρεψαν φέτος μετά τους περιορισμούς. Εκτός από τις διακοπές τους, πολλές οικογένειες του εξωτερικού διοργάνωσαν στην Κάλυμνο γάμους και βαφτίσεις δίνοντας μεγάλη τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία ενώ οι δωρεές είναι τεράστιες με την ομογένεια της Γαλλίας να δωρίζει ένα πυροσβεστικό όχημα και 1η Σεπτεμβρίου να εγκαινιάζεται το Χαλίκειο στο Νοσοκομείο παρουσία του μεγάλου ευεργέτη Γιάννη Χαλίκου.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω

  Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω Με κάθε λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, παρουσία πλήθους κόσμου

©2020 radioproto.gr is made with by