ΟΡΑΜΑ+ΔΡΑΣΗ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ

ΟΡΑΜΑ+ΔΡΑΣΗ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ

Φαίνεται ότι η μόνη περίπτωση απειλής κορωνοϊού στο νησί μας είναι αυτή που αφορά στη δημοκρατική λειτουργία και τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου διατίθεται αποκλειστικά για να χαριτολογεί ο κύριος Νικηταράς.

Δεν είναι «κατάλληλη» για να συνεδριάσει το 11μελές Κοινοτικό Συμβούλιο της Κω μόνο και μόνο επειδή την πρόταση έκαναν -γραπτώς – οι κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας Καβούλης Αλέξανδρος και Κάππας Νίκος.

Είναι όμως απόλυτα κατάλληλη για να συνεδριάσει το Δ/Σ του ΔΟΠΑΒΣ που επίσης είναι 11μελές!!! Τα παιδία παίζει!

Άρα τελικά επιτρέπονται ή δεν επιτρέπονται οι δια ζώσης συνεδριάσεις…!!!

Χθες είδαμε φωτογραφίες από σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου με τις καρέκλες κολλητές!

Ποια κοινωνική αποστασιοποίηση και πράσινα άλογα… μοναδικός στόχος να μην συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο.

Τα κοινοτικά συνεδριάζουν κανονικά με αποκορύφωμα αυτό της Αντιμάχειας σε χώρο που χωρά ίσα- ίσα ένα τραπέζι.

Μόνο η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου απ’ ότι φαίνεται φέρει τον κορωνοϊό και απειλεί τη δημοτική αρχή που δια-περιφέρεται για να σκοτώσει το χρόνο.

Και για να μην παίζουμε την κολοκυθιά ως πότε νομίζετε ότι θα κρύβεστε από τους πολίτες και θα εμπαίζετε το δημοτικό συμβούλιο.

Επιμένουμε στην αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιμένουμε σε δια ζώσης συνεδρίαση η οποία ποτέ και από κανέναν δεν απαγορεύθηκε.

Έως τότε δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τις αυθαίρετες λογικές με τις οποίες θέλετε να καλύψετε την αδράνεια και την αδιαφάνεια των πράξεων σας όσες «εμπιστευτικές» επιστολές και να λάβουμε!!!

Και αν η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορεί να καλύψει τα υγειονομικά πρωτόκολλα σας προσκαλούμε στο Πυλί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (χωρητικότητας 200 και πλέον ανθρώπων) όπου 33 Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος και η Γραμματέας του ΔΣ μπορούν να συνυπάρξουν τηρώντας ΕΥΛΑΒΙΚΑ τις αποστάσεις!!!

Ευκαιρία είναι να δείτε τι γίνετε και σε κανένα χωριό…

Κλείνοντας, μία παρατήρηση για την ώρα της συνεδρίασης. Ο κος Πρόεδρος του ΔΣ μπορεί να είναι συνταξιούχος και να μην έχει να κάνει τίποτα καλύτερο στις 11 το πρωί. Οι υπόλοιποι της Δημοτικής Αρχής επίσης μπορεί να θεωρούν ότι δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν προσφέροντας στους δημότες…

Εμείς όμως κυρίες και κύριοι εκείνη την ώρα εργαζόμαστε και έχουμε την απαίτηση, όπως άλλωστε προβλέπεται, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να επανέλθουν στο κανονικό τους ωράριο που για τη θερινή περίοδο είθισται να ξεκινούν στις 7 το απόγευμα.

Εν αναμονή των ενεργειών σας για την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΑ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Δ.Π. «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ»

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α.

Ενημέρωση

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference”

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference” Ευρωπαϊκή Επιτροπή EU Mission παρέδωσε στον Περιφερειάρχη τη σημαία

©2020 radioproto.gr