Ομογενειακές οργανώσεις οργανώνουν με τη Γ.Γ. Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού διαδικτυακή εκδήλωση για τα 2500 χρόνια από τις «Θερμοπύλες»

Ομογενειακές οργανώσεις οργανώνουν με τη Γ.Γ. Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού διαδικτυακή εκδήλωση για τα 2500 χρόνια από τις «Θερμοπύλες»

Οι ομογενείς σε όλο τον πλανήτη τιμούν την επέτειο των 2500 ετών από τη μάχη των Θερμοπυλών και διοργανώνουν στις 29 Αυγούστου διαδικτυακή εκδήλωση με την ανοικτή συμμετοχή της απανταχού της γης ομογένειας.

Ο πρώην Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς, με βάση τα κείμενα κυρίως του Ηροδότου, του πατέρα της Ιστορίας, όπως και της τραγωδίας του Αισχύλου «Οι Πέρσες», θα φωτίσει τις πτυχές των ιστορικών γεγονότων και θα διατυπώσει τις παρατηρήσεις του. Την εκδήλωση θα προλογίσουν διαδικτυακά ο πρόεδρος του Ελληνικού κέντρου Πολιτισμού των Νοτιοδυτικών Πολιτειών κ. Γιάννης Ρεμεδιάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού Ομ. Καθηγητής Γιάννης Χρυσουλάκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Φλόριντα Μιχάλης Αλεξάνδρου καθώς και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νίκος A. Κούκης, ενώ μετά την παρουσίαση του κ. Μαλλιά θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης, «στηρίζουμε οργανωτικά τις εκδηλώσεις για την ανάδειξη της Μάχης των Θερμοπυλών ως κορυφαίας στιγμής της Ευρωπαϊκής ιστορίας. Στην επέτειο των 2500 χρόνων, με τη συνεργασία των όπου γης Ελλήνων, υπενθυμίζουμε σε όλο τον κόσμο ότι τα συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός συνιστά ορόσημο της διαχρονικής προσπάθειας της Ευρώπης να παραμείνει χώρος δημοκρατίας».

Η εκδήλωση μνήμης αποτελεί πρωτοβουλία του Hellenic Cultural Center of the Southwest και των Οργανισμών Μελών του μέσω του project “World Hellenic Diaspora”, της Γενικής Γραμματείας Διπλωματίας & Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, ενώ διοργανώνεται σε συνεργασία με τις Federation of Hellenic Medical Societies of North America, Hellenic Medical Society of New York, Hellenic American Chamber of Commerce of New York, Federation of Hellenic American Organizations of Illinois “Enosis”, Federation of Hellenic American Organizations of New Jersey, Panhellenic Federation of Florida και International Hellenic Association

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο

Εκδηλώσεις για την φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε Μαστιχάρι και Κέφαλο Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2023: το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα

©2020 radioproto.gr