ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΑΤΩ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΑΚΗ ΣΤΟ ΧΑΝΙ

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ, σε συνεργασία με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου της Κω, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ιπποκρατείων, διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε μία ομιλία με ελεύθερη είσοδο, με την οικογενειακή σύμβουλο και συγγραφέα Ερατώ Χατζημιχαλάκη και τίτλο: «Χτίζοντας την Αυτοπεποίθηση του παιδιού». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο (Χάνι).

Λίγα λόγια για την ομιλία:

Θέμα: «Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού»

Αυτό που κάνει κάποιον να πετυχαίνει στη ζωή, έχει αποδειχτεί στατιστικά ότι δεν είναι οι γνώσεις, τα πτυχία, τα υλικά εφόδια, οι γνωριμίες, ή ότι άλλο συνηθίζουμε να επικαλούμαστε σαν προϋπόθεση όταν μας απασχολεί ένα τέτοιο θέμα. Αναμφισβήτητα όλα τα παραπάνω είναι βοηθητικά. Υπάρχει όμως κάτι που κάνει τη διαφορά. Μοιάζει να είναι το βασικό, το κύριο και… ίσως το μοναδικό συστατικό για να “πετύχει η συνταγή” και είναι :

Η Εμπιστοσύνη στον Εαυτό. Αυτό είναι που χρειάζεται να γνωρίζουν οι γονείς για να μπορέσουν να το προσφέρουν στα παιδιά τους απλόχερα. Έτσι μόνο, η προσωπικότητα γνωρίζει πως με όποιο καιρό, με όποιες συνθήκες, με όποιες αντιξοότητες, είναι σε θέση να ανταπεξέλθει. Να πέσει και να ξανασηκωθεί.

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια

Η Ερατώ Χατζημιχαλάκη είναι Οικογενειακή Σύμβουλος, ειδικευμένη στις σχέσεις γονιών-παιδιών, σύμφωνα με την προσέγγιση που εισήγαγε ο Alfred Adler. Έχει μαθητεύσει κοντά σε διεθνούς φήμης Αντλεριανούς ψυχολόγους. Είναι απόφοιτος του ειδικού τμήματος Συμβουλευτικής Γονέων του Florida Atlantic University και κατέχει δίπλωμα Θεραπευτικού Συμβούλου του CPCAB (The Counselling & Psychotherapy Central Awarding Body U.K.).

Έχει πολυετή πείρα σε ομάδες γονέων. Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί μεγάλο αριθμό σεμιναρίων σχετικών με θέματα αυτογνωσίας, διαφόρων προσεγγίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι εκπαιδευμένη Life Coach. Είναι πιστοποιημένη από Findhorn Foundation της Σκωτίας να διευκολύνει το διεθνώς γνωστό εξαιρετικό εργαλείο αυτογνωσίας το Transformation Game. Είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Καινούριοι γονείς για καινούρια παιδιά» που πραγματεύεται το θέμα της σχέσης γονιών – παιδιών, δίνοντας έμφαση στο συνδυασμό Ψυχολογίας και Πνευματικότητας. Παράλληλα είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του εγχειρήματος «ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ» (www.elpidohori.gr) που βρίσκεται στην Αργολίδα. Στόχος του χώρου αυτού είναι δράσεις που ενισχύουν οτιδήποτε σχετίζεται με το Περιβάλλον, την Παράδοση, τον Πολιτισμό και την Πνευματική Ανάπτυξη. Δέχεται ιδιωτικά σε προσωπικές και ομαδικές συνεδρίες. Αγαπά πολύ αυτό που κάνει. Περισσότερα στο www.allazo.gr .

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας σε συνθήκες καύσωνα για εκατοντάδες επισκέπτες στην Σενγκεν  περιμένοντας τον έλεγχο

Ενημέρωση

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών Κατασχεθήκαν 7 πλαστά δελτία ταυτότητας Συνελήφθησαν το μεσημέρι (16 Ιουλίου 2024) στην Κω,

©2020 radioproto.gr