Ομιλία Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, από το Βήμα της Βουλής , για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Share This Post

Ομιλία Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, από το Βήμα της Βουλής των Ελλήνων, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων 

«Η σημερινή κοινή συνεδρίαση και η παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κοινοποιούν προς πάσα κατεύθυνση, τη συντεταγμένη βούληση και αποφασιστικότητα της ελληνικής Πολιτείας για ουσιαστική συνδρομή στην καταπολέμηση του φαινομένου εμπορίας ανθρώπων.  

Για εμάς, καθώς και για  τα συναρμόδια Υπουργεία και Αρχές, η σημερινή ημέρα αποτελεί απλώς μια υπενθύμιση της διεθνούς διάστασης του προβλήματος, καθώς η μάχη για την αντιμετώπιση του είναι καθημερινή και πολυεπίπεδη.  

Σήμερα, η χώρα μας ακολουθεί μία αυστηρή, αλλά δίκαια, μεταναστευτική πολιτική που λειτουργεί αποτρεπτικά για τη δράση των εν λόγω δικτύων και στη στεριά και στη θάλασσα και προστατεύει ουσιαστικά την ανθρώπινη ζωή.  

Η προστασία των συνόρων μας υπηρετεί και μια ανθρωπιστική διάσταση. Καθώς λειτουργεί αποτρεπτικά, για αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο. Αποτρεπτικά για αυτούς που εμπορεύονται ελπίδα ή τρομοκρατούν άλλους ανθρώπους. 

Και με σταθερά βήματα, ανακτάμε τον έλεγχο της πληροφόρησης, όσον αφορά τις διαδικασίες ασύλου με αποδέκτες τωρινούς, αλλά και δυνητικούς αιτούντες. Ώστε να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, άνθρωπος από άνθρωπο. Και εντός επικράτειας, προχωράμε, χωρίς καθυστερήσεις, στην βελτιστοποίηση των συνθηκών ασφαλείας εντός των δομών. 

Με συστήματα ελέγχου εισόδου και εξόδου για την προστασία και των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών. 

Καθώς και με τη δημιουργία ασφαλών ζωνών, στις δομές φιλοξενίας, για ευάλωτες ομάδες, μεταξύ των οποίων και τα θύματα εμπορίας.  

Κλείνω τονίζοντας, την καθοριστική ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων για τον έγκαιρο εντοπισμό περιπτώσεων που χρήζουν της άμεσης στήριξης μας». 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by