Ομιλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά στη Βουλή των Ελλήνων, για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020

Ομιλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά στη Βουλή των Ελλήνων, για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μίλησε για την ανάγκη ψήφισης του προϋπολογισμού που είναι ο πρώτος που μιλάει για ανάπτυξη με μείωση φορολογίας και ανέφερε:

Είναι μία ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία να κάνουν ένα «άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά» όπως έγραφε και ο ποιητής του Αιγαίου Οδυσσέας Ελύτης.

Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, οι αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης και το επιτόκιο 1,5% για το 10ετές ομόλογο τον περασμένο Οκτώβριο δείχνουν τον δρόμο.

Έναν δρόμο για την ελληνική οικονομία μακριά από ιδεολογικές εμμονές και αγκυλώσεις όπως η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, το φετίχ της επίτευξης υπερπλεονασμάτων και οι πολιτικές κοινωνικού αυτοματισμού μέσω της άσκησης οικονομικής πολιτικής.

Κόντρα στις πολιτικές της περασμένης τετραετίας ο προϋπολογισμός αυτός επιπλέον ενεργοποιεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη.

Το συνολικό ύψος του Προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ανέρχεται σε 6,75 δισεκατομμύρια ευρώ με κατεύθυνση την ανάπτυξη. Ανάπτυξη η οποία μπορεί να στραφεί στην Περιφέρεια και τα Δωδεκάνησα.

Επανεκκινούμε την ελληνική οικονομία έχοντας υλοποιήσει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της χώρας.

Ενδεικτικά αναφέρω αποφάσεις όπως

1. Την πλήρη άρση των δικών σας κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ capital controls

2. την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ ,

3. τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων,

4. την αναστολή του φόρου επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων για τρία χρόνια

5. την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια,

6. την καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ χωρίς μείωση του αφορολόγητου

7. Τη δημιουργία νέας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας με χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή και

8. τη σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Και είναι μόνο η αρχή.

Ως βουλευτής Δωδεκανήσου, οφείλω στο σημείο αυτό, να θέσω στην εθνική μας αντιπροσωπεία και ένα μείζον ζήτημα για τους ακρίτες μας.

Ένα ζήτημα το οποίο θέτουν μετ επιτάσεως οικονομικοί και κοινωνικοί φορείς στα Δωδεκάνησα.

Αυτό δεν είναι άλλο από τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας.

Για όσους έχουν κοντή μνήμη, να υπενθυμίσω ότι είναι οι συντελεστές που καταργήθηκαν μετά το πρώτο εξάμηνο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το πρώτο εξάμηνο που ξεχνάτε κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ –και εσείς των ΑΝΕΛ που πήρατε μεταγραφή, αλλά και εσείς του «ΜΕΡΑ 25» , διότι ο αρχηγός σας τους παράδωσε αμαχητί.

Τα καουμποϊλίκια που πλήρωσε ο ελληνικός λαός ,αλλά πλήρωσαν ακόμα πιο ακριβά οι κάτοικοι των νησιών μας.

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά διατήρησε τους μειωμένους φορολογικούς συντελεστές κατά 30% στα Δωδεκάνησα και ήταν το πρώτο που δώσατε στην ΄΄ υπερήφανη΄΄ διαπραγμάτευση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, διότι άκουσε τα αιτήματα των Δωδεκανησίων καθώς και να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του τουρισμού : τον τότε Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και νυν Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, τον τότε πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Χατζημιχάλη Μηνά, την Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κα. Σβήνου Κωνσταντίνα , τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο για την παραχώρηση δικών τους θέσεων και δικαιωμάτων προς όφελος της διάσωσης των φορολογικών συντελεστών

Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανοίξουμε την μεγάλη κουβέντα για την αποκατάσταση αυτού του λάθους.

Λάθος που έκαναν άλλοι, αλλά έχουμε εμείς χρέος να διορθώσουμε.

Κάθε χρόνο σπάνε τα ρεκόρ στις αφίξεις και τα προηγούμενα ρεκόρ είναι πάλι δικά τους.

Είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες των Δωδεκανησων που συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία και στο ελληνικό ΑΕΠ.

Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που πρέπει να ανταγωνιστούν τα τουρκικά παράλια, με την υποτιμημένη τουρκική λίρα και την ελαστική φορολογία και τους σχεδόν μηδενικούς μισθούς στους εργαζόμενους.

Μιλάμε για τους κατοίκους των νησιών μας που ζητούν με κάθε τρόπο έργα ανάπτυξης,γέφυρες , δρόμους λιμάνια, νοσοκομεία, σχολεία και υποδομές.

Θυμίζω ότι η Ρόδος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού κατέρρευσε μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες, κόβοντας το νησί στη μέση. Αυτή τη στιγμή παλεύουμε να δούμε πως θα σώσουμε την κατάσταση.

Το βασικότερο όλων όμως είναι ότι οφείλουμε να δώσουμε κίνητρα στο ανθρώπινο δυναμικό για να επανδρώσει σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να διορθώσουμε ένα ακόμα λάθος που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν αποχωριστεί την εξουσία οδηγώντας στην εγκατάλειψη τα νησιά μας.

Σκεφτείτε μόνο ένα πράγμα και θα αντιληφθείτε την αναγκαιότητα αυτού που σας περιγράφω.

Ένα παιδί που πηγαίνει στο σχολείο στην Αστυπάλαια και δεν έχει σταθερό δάσκαλο.

Γνωρίζει τον καθηγητή του την Πέμπτη, ο οποίος όμως φεύγει τη Δευτέρα, διότι δεν του άρεσε να ζήσει εκεί

Πως αισθάνονται αυτά τα παιδιά;

Αποτέλεσμα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ με την αλλαγή στη νομοθεσία κόβοντας τα δίπλα μόρια στα ακριτικά νησιά και την παραμεθόριο και καταργώντας το “malus” στους πίνακες.

Έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτά τα παιδιά, γιατί αύριο πρέπει να τα κοιταξουμε στα μάτια.

Στους κατοίκους των νησιών μας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και μία ελάχιστη ανταπόδοση σε όσα προσφέρουν στην ελληνική οικονομία.

Σε όσα προσφέρουν στην Ελλάδα σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Η κανονικότητα που επιστρέφει σε όλο το φάσμα της κοινωνίας και της οικονομίας, πρέπει να φτάσει μέχρι τα Δωδεκάνησα.Τους το οφείλουμε οφείλουμε στην ιστορία μας. Το οφείλουμε στον λαό που υπηρετούμε

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Έξαλλος ο Δήμαρχος Λέρου με τον Διοικητή της Αστυνομίας: Εκδικείται και κυνηγάει όλο το νησί επειδή δεν πήρε μετάθεση…

Έξαλλος ο Δήμαρχος Λέρου με τον Διοικητή της Αστυνομίας: Εκδικείται και κυνηγάει όλο το νησί επειδή δεν πήρε μετάθεση… Σε πρωτοφανείς σοβαρότατες καταγγελίες προέβη φανερά

©2020 radioproto.gr