Μίκα Ιατρίδη στην ομιλία της για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών:

Εξασφαλίζουμε την κυβερνησιμότητα των Δήμων και των Περιφερειών.

Βάζουμε τέλος στην ανομία στα Πανεπιστήμια, με την κατάργηση του ασύλου και την ουσιαστική προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Καταργούμε τις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία και μείωση του επιτοκίου από 5% σε 3%.

Στα βασικά σημεία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα» αναφέρθηκε στην ομιλία της στη Βουλή των Ελλήνων η Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι, άμεσα, η κυβέρνηση κάνει όλα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά, τιμώντας την απόφαση του ελληνικού λαού στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ειδικότερα, η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο εξασφαλίζει την κυβερνησιμότητα των Δήμων και των Περιφερειών και δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους και Περιφερειάρχες να εφαρμόσουν το πρόγραμμα για το οποίο εκλέχτηκαν και για το οποίο θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.

Περαιτέρω, με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, μπαίνει τέλος στην ανομία στα πανεπιστήμια, με την κατάργηση του ασύλου, το οποίο ουσιαστικά επέτρεπε τις έκνομες πράξεις εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Μια ακόμα σημαντική ρύθμιση, τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, είναι ότι καταργούνται οι ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και ότι στο εξής ανοίγει ο δρόμος για την διανομή φαρμάκων στους βαριά νοσούντες στο σπίτι, στον χώρο νοσηλείας ή στα φαρμακεία της γειτονιάς.

Επιπλέον, σημείωσε η βουλευτής Δωδεκανήσου, γίνεται πράξη και η ευνοϊκότερη ρύθμιση για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, με μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3%.

Η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, σημειώνοντας ότι δίνεται λύση με τις προβλέψεις του άρθρου 5, παράγραφος 16, και ικανοποιείται έτσι

ένα πάγιο αίτημα της Δωδεκανήσου για οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος. Τέλος, στο πλαίσιο της ομιλίας της η βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε και υπόμνημα προς τον αρμόδιο Υπουργό, Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Περιφερειακών Ενοτήτων Δωδεκάνησου με το οποίο ζητείται η επαναφορά νέας μορφής ευέλικτου προσυμβατικού ελέγχου για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών των ΟΤΑ, των νομικών τους προσώπων και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Μίκα Ιατρίδη τόνισε ότι «το παρόν νομοσχέδιο έχει πολλές ρυθμίσεις, οι οποίες έρχονται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θέτει η πραγματικότητα, ρυθμίσεις οι οποίες δείχνουν ότι η Κυβέρνησή του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Νέα Δημοκρατία σκοπεύουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας κυρίως, απέναντι στον ελληνικό λαό στο ακέραιο».

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by