Ομάδα Αιγαίου: 30ος Επετειακός Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους. Μία γιορτή με πολλά Κύματα Αγάπης στη Νησιωτική Ελλάδα Φούρνοι, Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Πάτμος, Κίναρος, Σίκινος, Κουφονήσι 16 – 26 Μαΐου 2024

Ομάδα Αιγαίου: 30ος Επετειακός Διάπλους του Αιγαίου Πελάγους. Μία γιορτή με πολλά Κύματα Αγάπης στη Νησιωτική Ελλάδα Φούρνοι, Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκιοί, Λειψοί, Πάτμος, Κίναρος, Σίκινος, Κουφονήσι 16 – 26 Μαΐου 2024

 

Αθήνα, 9 Μαΐου 2024 – Εδώ και τριάντα χρόνια, η Ομάδα Αιγαίου διασχίζει από άκρη σε άκρη το Αιγαίο Πέλαγος, όχι απλά πλέοντας στα νερά του, αλλά υφαίνοντας ένα δυνατό ιστό προσφοράς, υποστήριξης, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης, ανάμεσα στα μικρά και ακριτικά νησιά του.

Φέτος, η Ομάδα Αιγαίου γιορτάζει ένα σημαντικό ορόσημο, αυτές τις τρεις δεκαετίες σταθερής αφοσίωσης και προσφοράς και στέλνει Κύματα Αγάπης σε κάθε κάτοικο, σε κάθε νησί που θα επισκεφθούν οι περισσότεροι από 120 εθελόντριες και εθελοντές της, με τα 11 φουσκωτά σκάφη και το σκάφος υποστήριξης ‘ΜΗΝΑΣ Ε’ της Ομάδας Αιγαίου.

Διακεκριμένοι ιατροί όλων των ειδικοτήτων, εξέχοντες επαγγελματίες του κλάδου της υγείας και επαγγελματίες όλων των υπόλοιπων κλάδων μαζί με εθελοντές όλων των ηλικιών με αγάπη για τα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, θα ξεκινήσουν στις 16 Μαΐου 2024 από το Λαγονήσι, τον 30ο Επετειακό Διάπλου με πρώτο σταθμό τους Φούρνους, και με τη σειρά, θα επισκεφθούν τα νησιά Θύμαινα, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Λειψούς, Πάτμο, Κίναρο, Σίκινο και το Κουφονήσι για να επιστρέψουν στη βάση τους έπειτα από 11 ημέρες εν πλω, στις 26 Μαΐου. Στο πλευρό της Ομάδας Αιγαίου και στο ταξίδι της προσφοράς και της αλληλεγγύης, θα είναι φέτος και ο αγαπημένος καλλιτέχνης, Γιάννης Ζουγανέλης για μία επετειακή συναυλία στο νησί των Λειψών στις 20 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια του 30ου Επετειακού Διάπλου, ιατρικές υπηρεσίες, έργα υποδομής, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντολογικές δράσεις αλλά και νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες θα τεθούν στη διάθεση των κατοίκων.

Ιατροί από 18 διαφορετικές ειδικότητες, νοσηλευτές και εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό, θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες με τον τελευταίας τεχνολογίας φορητό, διαγνωστικό εξοπλισμό. Οι ιατρικές ειδικότητες που συμμετέχουν είναι:

· Αγγειοχειρουργός,

· Ακτινολόγος,

· Γαστρεντερολόγος,

· Γενικός Χειρουργός,

· Γυναικολόγος,

· Δερματολόγος,

· Καρδιολόγος,

· Ογκολόγος,

· Οδοντίατρος,

· Ορθοπεδικός,

· Ουρολόγος,

· Οφθαλμίατρος,

· Παθολόγος,

· Παιδίατρος,

· Πλαστικός Χειρουργός,

· Πνευμονολόγος,

· Ρευματολόγος,

· ΩΡΛ

Παράλληλα, θα διεξαχθούν αιματολογικές εξετάσεις και θα λειτουργήσουν ειδικά ιατρεία, το Ιατρείο Μαστού και το Ιατρείο POST COVID.

Ο ιατρικός διαγνωστικός εξοπλισμός των ιατρών της Ομάδας Αιγαίου, περιλαμβάνει τον υπερσύγχρονο φορητό θωρακικό υπερηχοτομογράφο για τη διάγνωση παθήσεων των πνευμόνων, φορητές συσκευές υπερήχων για πολλαπλού τύπου εξετάσεις, νέα οφθαλμολογική λυχνία και τελευταίας τεχνολογίας οδοντιατρικό εξοπλισμό.

 

Οι ιατρικές υπηρεσίες ενισχύονται, για μία ακόμη χρονιά, αξιοποιώντας στην πράξη τα νέα και εν ισχύ μνημόνια συνεργασίας, με τις περισσότερες Επιστημονικές Εταιρείες, Κλινικές και εξειδικευμένες ΑΜΚΕ. Ευχαριστούμε τα μέλη τους που θα είναι μαζί μας, από τις:

· Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία,

· Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής,

· Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία,

· Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας,

· Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία,

· Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών,

· Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία,

· Α’ Χειρουργική Κλινική ΕΚΠΑ του Λαϊκού Νοσοκομείου,

· Β’ Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική ΕΚΠΑ του Αρεταιείου Νοσοκομείου,

· HOPEgenesis – Ελπίδα για το Δημογραφικό

Φέτος, για πρώτη φορά σε ένα μικρό και ακριτικό νησί, τους Λειψούς, το Ιατρικό Τμήμα της Ομάδας Αιγαίου, διοργανώνει, στις 20 Μαΐου, ένα πρωτοποριακό Διεπιστημονικό Επιμορφωτικό Ιατρικό Σεμινάριο με θέμα: «Πρόληψη Σημαντικών και Συνηθισμένων Νοσημάτων», με τη στήριξη και αρωγή του Υπουργείου Υγείας.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές, θα βρίσκονται και δύο τακτικοί καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστήμονες μέλη των Δ.Σ. από όλες τις επιστημονικές εταιρείες και τις κλινικές, με τις οποίες συνεργάζεται η Ομάδα Αιγαίου.

Στόχος είναι, οι κάτοικοι των Λειψών και όχι μόνο, να ενημερωθούν και να συζητήσουν με τους ειδικούς, επίκαιρα θέματα πρόληψης και διάγνωσης μερικών πολύ σημαντικών συνηθισμένων νοσημάτων, που απασχολούν την καθημερινότητα όλων μας.

 

Με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής πληθυσμού και του έντονου προβλήματος υπογεννητικότητας, η Ομάδα Αιγαίου, μέσω υποστηρικτή της, και του προγράμματος της HOPEgenesis, θα «υιοθετήσει» τις γυναίκες της Σικίνου, που πρόκειται να φέρουν στο κόσμο παιδιά, για τρία χρόνια.

 

Πιστεύουμε ότι δίνουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους των νησιών μας, να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως αυτόν της υγείας, με την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που μας συνδέει μαζί τους.

 

Κάποια στιγμή στη ζωή μας η προσφορά Πρώτων Βοηθειών, μπορεί να σώσει ζωές!

Στο Διάπλου θα είναι κοντά μας-για μία ακόμη χρονιά-ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ). Οι νοσηλεύτριες/ εκπαιδεύτριες του ΕΕΣ θα προσφέρουν βιωματική εκπαίδευση σε Πρώτες

Βοήθειες στους μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων. Μια πολύτιμη γνώση χρήσιμη για όλη τους τη ζωή.

 

Ένα πάγιο μέλημα μας είναι η κατασκευή έργων υποδομής και η προσφορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Φέτος, στα μεγάλης σημασίας έργα περιλαμβάνονται η πλήρης ανακατασκευή του γυμναστηρίου των Λειψών, η κατασκευή πολυγηπέδου στο Αγαθονήσι και η εγκατάσταση προκατασκευασμένου οικίσκου για τη στέγαση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Κουφονήσι.

Ταυτόχρονα, θα εξοπλίσουμε τα σχολεία με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, βιβλία, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό, αναλώσιμα και κάθε τι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόοδο των μαθητών.

 

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, η κλινική ψυχολόγος Δήμητρα Ζάφειρα θα πραγματοποιήσει σεμινάριο για το τόσο επίκαιρο θέμα του σχολικού εκφοβισμού στους μαθητές του Δημοτικού της Πάτμου και σεμινάριο για τη διαφορετικότητα στους μαθητές της Σικίνου.

Επίσης, οι μαθήτριες και οι μαθητές των νησιών, θα παρακολουθήσουν εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας διαδικτυακά μαθήματα φιλοζωίας, χάρη στη συνεργασία μας με την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. και την εκπαιδευτικό, συγγραφέα και ζωοθεραπεύτρια Κατερίνα Παπαποστόλου. Οι μαθητές του Κουφονησίου θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης, μαζί με πιστοποιημένο σκύλο διαμεσολάβησης για παιδιά.

 

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ένα ακόμη πυλώνα των δράσεων μας. Μαζί μας στην Πάτμο, θα βρίσκεται η All for Blue, όπου με την καθοδήγηση των εθελοντών της, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού θα καθαρίσουν την ακτή στην παραλία Λάμπη και θα παρακολουθήσουν ειδικό εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Η Ομάδα Αιγαίου εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστή για την ποικιλία των πολιτιστικών δράσεων που προσφέρει. Εκτός από τη συναυλία του Γιάννη Ζουγανέλη, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις θεάτρου σκιών, θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτική εκδήλωση.

 

«Είμαστε η παλαιότερη εθελοντική ομάδα με συνεχή προσφορά, αντλώντας από την αστείρευτη ενέργεια του εθελοντισμού και τη βαθιά δέσμευση για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις νησιωτικές κοινότητες που αγκαλιάζουμε όλα αυτά τα χρόνια. Δίνουμε την υπόσχεσή μας, ότι θα συνεχίσουμε άοκνα την προσφορά μας στην Αιγαιοπελαγίτικη οικογένειά μας έχοντας δημιουργήσει δεσμούς εδραιωμένους στην εμπιστοσύνη και το σεβασμό», δήλωσε η Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου Ντενίζ Τσιμή.

 

Η συνεργασία μας με τις δημοτικές, υγειονομικές και εκπαιδευτικές αρχές των νησιών είναι πάντα άψογη, η αγάπη των κατοίκων είναι πάντα έκδηλη στην εγκάρδια φιλοξενία που μας παρέχουν και μας διαβεβαιώνει πως όλοι μαζί ανήκουμε στη Μεγάλη Οικογένεια του Αιγαίου!

 

Το έργο της Ομάδας Αιγαίου υλοποιείται με την ουσιαστική συνδρομή των υποστηρικτών και δωρητών μας, τους οποίους ευχαριστούμε για τη διαχρονική εμπιστοσύνη τους.

 

Ο Διάπλους πραγματοποιείται χάρη στις συνεχείς προσπάθειες των εθελοντών μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, για τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο και την ενέργεια που αφιερώνουν στην επιτυχία των δράσεων της Ομάδας μας.

 

Κάθε χρόνιά, είναι για μας, μια νέα αρχή!

Με τη δύναμη που μας δίνουν τα 30 χρόνια προσφοράς, κοιτώντας προς τον ορίζοντα, είμαστε ενθουσιασμένοι από τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες που μας καλούν να συνεχίσουμε να στέλνουμε πολλά νέα Κύματα Αγάπης για Χρόνια Πολλά!

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr