Ολοκληρώθηκε η έκθεση για την αφίσα της ειρήνης από την Λέσχη Λάιονς Κω

Ολοκληρώθηκε η έκθεση για την αφίσα της ειρήνης από την Λέσχη Λάιονς Κω

Η λέσχη Lions Κω «Ιπποκράτης», στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού των Διεθνών Lions για την αφίσα της ειρήνης, διοργάνωσε και φέτος έκθεση ζωγραφικής την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο λαογραφικό μουσείο Κω – Χάνι με τα έργα όλων των μαθητών του νησιού της Κω που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, με θέμα για αυτή την χρονιά “Journey of peace”- «Το Ταξίδι της Ειρήνης». Ο διαγωνισμός «αφίσα της ειρήνης» καθιερώθηκε και υποστηρίζεται από τους απανταχού Lions από το 1988. Είναι παγκόσμιος, ατομικός διαγωνισμός για παιδιά ηλικίας 11, 12 & 13 ετών αλλά η συμμετοχή σ’αυτόν γίνεται μέσα από ομάδες (σχολεία, φροντιστήρια, κ.α). Τοπικές Λέσχες σε 100 περίπου χώρες, δίνουν τη δυνατότητα σε περισσότερα από 400.000 παιδιά κάθε χρόνο, να συμμετέχουν σ’ ένα διαγωνισμό με έπαθλο 5.000 δολάρια και ένα ταξίδι για την τελετή βράβευσης του στην έδρα του ΟΗΕ για τον πρώτο νικητή και 500 δολάρια και πιστοποιητικό βράβευσης για άλλους 23 νικητές.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το ρεκόρ των συμμετοχών – 348 παιδιά από την Κω έδωσαν με την δική τους ματιά το μήνυμα της Ειρήνης. Η αίθουσα στο Χάνι ήταν κατάμεστη, και το παρόν δώσανε, εκτός από τα παιδιά και τους γονείς τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κω και Νισύρου κκ Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος Κω Κος Νικηταράς, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Κα Βλάχου και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Κος Χατζηχριστοφής.

Σε τοπικό επίπεδο, η λέσχη Lions Κω «Ιπποκράτης» βράβευσε τα τρία καλύτερα έργα, κατόπιν υπόδειξης της επιτροπής διάκρισης που αποτελούνταν από τις εικαστικούς Μαρία Βαμβακούση και Αναστασία Βαγαλάτη, καθώς και από την πρόεδρο της λέσχης Κα Χατζηχριστοφή Ειρήνη. Τα έργα που διακρίθηκαν είναι:

1ο Βραβείο: Καναβάκης Μάνος, από το δημοτικό σχολείο Ζιπαρίου,

2ο Βραβείο: Ηλιάννα Τζανή, από το 6ο δημοτικό σχολείο Κω και

3ο Βραβείο: Γκαγκάριν Σεργκέϊ, από το 7ο δημοτικό σχολείο Κω.

Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόταση του Δημάρχου Κω Κου Θεοδόση Νικηταρά να αναλάβει ο δήμος κάθε χρόνο την ηλεκτρονική και την έντυπη έκδοση λευκώματος με όλα τα έργα από την Κω που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, ως μια κίνηση επιβράβευσης των παιδιών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τις εικαστικούς Μαρία Βαμβακούση και Αναστασία Βαγαλάτη που ανέλαβαν το πολύ δύσκολο έργο της επιτροπής διάκρισης, το οποίο έφεραν εις πέρας με πολύ αγάπη και ευθύνη, τον Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου, τον Μιχάλη Ζουλουφό για την ηχητική κάλυψη, τους διευθυντές των σχολείων για την άριστη συνεργασία, τα ζαχαροπλαστεία «το Σπέσιαλ» Αρβανιτάκης και τη NATUR Γαλαρής ΑΒΕΕ για τη συνδρομή τους στον μπουφέ της εκδήλωσης και φυσικά όλους τους φίλους των Lions που στηρίζουν διαχρονικά τις εκδηλώσεις μας.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

L.Χατζηχριστοφή Ειρήνη L.Χατζηστάση Ευαγγελία

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΟΡΟΖΗ-ΤΣΙΓΑΡΑ: “ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΙΝΩ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.”

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΟΡΟΖΗ-ΤΣΙΓΑΡΑ: “ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΙΝΩ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.” Μητέρα δυο νέων παιδιών, εργαζόμενη πολλές ώρες είτε

Ενημέρωση

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στη Νίσυρο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ»

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στη Νίσυρο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο

©2020 radioproto.gr