ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «KOS ΜΤΒ#2 – 2023»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ «KOS ΜΤΒ#2 – 2023»

Ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω (Kos Academy Sports Club) το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, διοργάνωσε διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας στο δάσος της Παναγιάς Τσουκαλαριάς, με την επωνυμία KOS MTB#2 – 2023.

Σε αυτόν τον, κατά κοινή ομολογία, όμορφο διήμερο αγώνα συμμετείχαν 8 αθλητικά σωματεία, 6 από την Κω, 1 από τη Ρόδο και 1 από την Αθήνα με συνολικά 57 αθλητές.

Τα αγωνίσματα που έλαβαν χώρα ήταν, την πρώτη ημέρα το XCC (Cross Country – Short Track – Μικρή Πίστα) και τη δεύτερη ημέρα το XCC και το XCO (Cross Country Olympic) με τη συμμετοχή αθλητών των σωματείων Α.Σ.Ρ. Έλαφος, Π.Ο.Ρ. Ροδήλιος, Ποδηλατικός Όμιλος Κω, Κωακός Όμιλος Ποδηλασίας, Κ.Α.Ο Φιλίνος, Ασκληπιός Π.Α.Σ., Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα (ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ.) και Α.Ο. Ακαδημία Κω. Οι κατηγορίες αθλητών που αγωνίσθηκαν ήταν αυτές των «Ανδρών», των «Εφήβων», των «Παίδων», των «Κορασίδων», των «Παμπαίδων», των «Παγκορασίδων», των «Μίνι» και των «Super Mini».

Οι αθλητές της Ακαδημίας Κω την πρώτη ημέρα, στην κατηγορία των «ανδρών» κατέκτησαν την 1η και τη 2η θέση με τους Έκτορα Βαλλιανάτο και Νικόλαο Μπάλλα και την 1η θέση στην κατηγορία των «εφήβων» με τον Σεμπάστιαν Ρομάν. Στις «κορασίδες» η Κατερίνα Ανυφαντή τερμάτισε στη 2η θέση και στους «Παίδες» ο Γιάννης Αδαμαντίδης τερμάτισε 7ος. Στις «Παγκορασίδες» η Μιχαέλα Μητσιάκη τερμάτισε 5η και στην κατηγορία των «παμπαίδων» οι Νίκος Φας, Βασίλης Ροΐδης, Δημήτρης Κιάρης, τερμάτισαν στην 4η, την 5η και την 6η θέση αντίστοιχα, με τον Κωνσταντίνο Ντέλιο να τους ακολουθεί στην 8η θέση. Στα «μίνι μεγάλα αγόρια», Πολυχρονιάδης Διαμαντής, Σκαλέρης Σταμάτης και Νικηταράς Βασίλης ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 8η, την 9η και τη 10η θέση αντίστοιχα, ενώ στην κατηγορία των «μίνι μικρών αγοριών» η Ακαδημία κατέκτησε την 4η έως και την 8η θέση, με τους Πεδιαδιτάκη Νικόλαο Σταύρο, Κωσταρά Θεόδωρο Εμμανουήλ, Πορρή Κονταντώνη Χαράλαμπο Ηλία, Πολυχρονιάδη Ερμή και Καλσάτο Αλέξιο, αντίστοιχα. Κλείνοντας την 1η ημέρα του αγώνα στις κατηγορίες των «σούπερ μίνι», στα αγόρια ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου κατέκτησε την 1η θέση και στα κορίτσια η Έλενα Νίκη Σταυράκη την 2η θέση.

Την δεύτερη ημέρα, συνεχίστηκε η δυναμική εμφάνιση των αθλητών της Ακαδημίας Κω με τα τρία χρυσά και τα δύο αργυρά μετάλλια της πρώτης ημέρας, με την κατάκτηση τριών ακόμα χρυσών μεταλλίων, στους «άνδρες» από τον Έκτορα Βαλλιανάτο, στους «έφηβους» από τον Σεμπάστιαν Ρομάν και στα «σούπερ μίνι αγόρια» από τον Μιχαήλ Άγγελο Χριστοδούλου καθώς επίσης και με την κατάκτηση δύο ακόμα αργυρών μεταλλίων, στην κατηγορία των «κορασίδων» από την Κατερίνα Ανυφαντή και στην κατηγορία των «σούπερ μίνι κοριτσιών» από την Έλενα Νίκη Σταυράκη. Στις υπόλοιπες κατηγορίες, ο Γιάννης Αδαμαντίδης στους «παίδες» κατέκτησε την 6η θέση, στους «παμπαίδες» οι Νίκος Φας,

Βασίλης Ροΐδης, Δημήτρης Κιάρης και Κωνσταντίνος Ντέλιος τερμάτισαν στην 4η, την 5η, την 6η και την 7η θέση αντίστοιχα και στις «παγκορασίδες» η Μητσιάκη Μιχαέλα ολοκλήρωσε τον αγώνα της στην 5η θέση. Στις μικρές κατηγορίες, στα «μίνι μεγάλα αγόρια», Πολυχρονιάδης Διαμαντής, Νικηταράς Βασίλης και Σκαλέρης Σταμάτης τερμάτισαν στην 8η, την 9η και τη 10η θέση, αντίστοιχα και στα «μίνι μικρά αγόρια» η Ακαδημία κατέκτησε την 4η έως και την 7η θέση, με τους Πεδιαδιτάκη Νικόλαο Σταύρο, Πορρή Κονταντώνη Χαράλαμπο Ηλία, Κωσταρά Θεόδωρο Εμμανουήλ και Πολυχρονιάδη Ερμή.

Τις απονομές των αγωνιζομένων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κω, κος Θεοδόσης Νικηταράς, η κα Σβύνου Κων/να, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η δημοτική σύμβουλος, κα Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη του αγώνα μας, την κα Σβύνου Κων/να για την κάλυψη των εξόδων διαμονής των δύο εκ των καλύτερων Ομοσπονδιακών Κριτών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας που διαιτήτευσαν τον διήμερο αγώνα μας και αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από τον αγώνα και τη διαμονή τους στο νησί μας.

Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς των αθλητών μας, για τα όμορφα εδέσματα που πρόσφεραν στους συμμετέχοντες και τον κύριο Γεώργιο Χριστοδούλου για τη χάραξη των όμορφων διαδρομών των δύο αγώνων XCC και XCO, το ΕΚΑΒ Κω για την ετοιμότητά του στη διάθεση ασθενοφόρου και το Τμήμα Τροχαίας Κω για την άμεση ανταπόκριση και την αποκοπή του δρομολογίου που οδηγεί στην περιοχή του αγώνα.

Ευχαριστούμε την εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, η οποία για ακόμα μία φορά πρόσφερε αναψυκτικά και νερά στον αγώνα μας.

Ευχαριστούμε τέλος τους χορηγούς μας, Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε. που παράλληλα παρείχε τεχνική υποστήριξη στον αγώνα, Erika’s horse riding farm, Jacksons beach bar restaurant, κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Koullias Hotel Group, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκο Απ. Μωρέ (κουζίνα – έπιπλο – πόρτες HOF), συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε. καθώς και τις ναυτιλιακές εταιρείες Blue Star Ferries και Dodekanisos Seaways.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Καθημερινά είναι τα παράπονα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες για τις εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες

Αθλητικά Νέα

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024 Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του

©2020 radioproto.gr