ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΙΣΥΡΟΥ

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΙΣΥΡΟΥ

Ολοκληρώθηκε το έργο περίφραξης όλης της έκτασης των σφαγείων με βάση τη μελέτη της περιφέρειας. Με αυτό το έργο ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση των εργασιών στο δημοτικό σφαγείο Νισύρου. Το σφαγείο εγκαινιάστηκε την 6η Απριλίου 2017 και λειτουργούσε με προσωρινή άδεια έως το 2019. Την 17/4/2019 η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την  υπ’αριθμ. 620/82917 της 17/04/2019 απόφασή της εγκρίνει την σφαγειοτεχνική εγκατάσταση της επιχείρησης «Δημοτικό Σφαγείο Νισύρου» που βρίσκεται στην θέση «Αρκής» Μανδρακίου του Δήμου Νισύρου. Η έγκριση αφορά στην παραγωγή και εμπορία κρεάτων στην Ενιαία Αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και εξαγωγές προς τρίτες χώρες ήτοι δυναμικότητας στους 150 τόνους ανά έτος. Το σφαγείο λειτουργεί μόνο για αιγοπρόβατα.

Η τρίτη φάση των εργασιών περιλαμβάνει την εγκατάσταση μονάδας σφαγής βοοειδών. Την 15/12/2017 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες νομιμοποίησης του παλαιού κτηρίου που στέγαζε το σφαγείο. Το κτήριο ήταν αυθαίρετο και λειτουργούσε χωρίς άδεια. Η νομιμοποίηση του κτηρίου άνοιξε το δρόμο για την διαμόρφωση και περίφραξη του περιβάλλοντος χώρου του νέου σφαγείου που ολοκληρώθηκε τώρα και που μπόρεσε να πάρει άδεια. Η μονάδα σφαγής βοοειδών θα εγκατασταθεί στο νόμιμο κτίριο του παλαιού σφαγείου. Ο Δήμος θα αναλάβει το έργο το οποίο θα ξεκινήσει όταν είναι έτοιμη η μελέτη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για το σκοπό αυτό επισκέφθηκε τη Νίσυρο σήμερα, 2 Ιουλίου, αντιπροσωπεία από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευσταθίου Χρήστο, τον Προϊστάμενο Κτηνιατρικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κτηνίατρο κ. Οικονομίδη Ηλία, την κ. Παπαδάκη Παναγιώτα, Κτηνίατρο, Προϊσταμένη Τμήματος Σφαγείων, Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ΥΠΑΑΤ, την κ. Λάγιου Ανθούλα, Κτηνίατρο, Τμήμα Σφαγείων, Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ΥΠΑΑΤ, και τον Κτηνίατρο της Περιφερειακής Ενότητας Κω κ. Πρέκα Αντώνιο. Είχαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο και μέλη του Δ.Σ. και επισκέφθηκαν το χώρο του σφαγείου. Υπήρξε κοινή πεποίθηση από όλη την αντιπροσωπεία ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η μελέτη επέκτασης του σφαγείου.

Η λειτουργία μονάδας για την σφαγή των βοοειδών θα δώσει ανάσα στους κτηνοτρόφους και στην οικονομία του νησιού.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Έξαλλος ο Δήμαρχος Λέρου με τον Διοικητή της Αστυνομίας: Εκδικείται και κυνηγάει όλο το νησί επειδή δεν πήρε μετάθεση…

Έξαλλος ο Δήμαρχος Λέρου με τον Διοικητή της Αστυνομίας: Εκδικείται και κυνηγάει όλο το νησί επειδή δεν πήρε μετάθεση… Σε πρωτοφανείς σοβαρότατες καταγγελίες προέβη φανερά

©2020 radioproto.gr