Ολοκλήρωση μεταγραφής της πράξης εφαρμογής επέκτασης σχεδίου πόλης ΚΩ μετά από 32 χρόνια εκκρεμότητας

Ολοκλήρωση μεταγραφής της πράξης εφαρμογής επέκτασης σχεδίου πόλης ΚΩ μετά από 32 χρόνια εκκρεμότητας

Με την ιδιότητα του διευθυντή του Κτηματολογίου Κω – Λέρου και με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνω τους ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται στο αραιοδομημένο τμήμα της επέκτασης σχεδίου πόλης Κω (δηλαδή εκτός των πυκνοδομημένων τμημάτων σε Πλατάνι, Κακό Πρινάρι και Μαστιχάρι) ότι η μεταγραφή της πράξης εφαρμογής έχει ολοκληρωθεί από το Κτηματολόγιο Κω – Λέρου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%. Το υπόλοιπο σχεδόν 10% παραμένει σε εκκρεμότητα καθώς για να μεταγράφει και αυτό θα χρειαστεί η προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών από τους ιδιοκτήτες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 και μετά (κάθε μέρα εκτός Τετάρτης και από τις 9:00 έως 12:00) οι ιδιοκτήτες ακινήτων των περιοχών αυτών μπορούν να προσέρχονται στην υπηρεσία προκειμένου να ενημερωθούν για το βαθμό ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναφορικά με τις ιδιοκτησίες τους καθώς και να αιτηθούν την έκδοση αντιγράφων τίτλων και ατομικών διαγραμμάτων για τα ακίνητά τους.

Καθώς αναμένεται μεγάλη προσέλευση με επακόλουθο μεγάλο όγκο δουλειάς για την υπηρεσία και προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις παρακαλούμε σε πρώτη φάση να προσέλθουν οι ενδιαφερόμενοι που χρειάζονται άμεσα τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά για λόγους που επείγουν και όχι μόνο για το αρχείο τους.

Υπενθυμίζουμε πως η μεταγραφή της πράξης εφαρμογής επέκτασης σχεδίου πόλης Κω παρέμενε σε εκκρεμότητα κατά τα τελευταία τριάντα δύο χρόνια λόγω της απουσίας μηχανογράφησης και της διαχρονικής υποστελέχωσης της υπηρεσίας του Κτηματολογίου Κω – Λέρου σε τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών πολλές και διαφορετικές ομάδες ανθρώπων δούλεψαν για αυτό το έργο και υπό τον σχεδιασμό και την επίβλεψη της υπηρεσίας του Κτηματολογίου Κω – Λέρου συνέδραμαν την όλη προσπάθεια ενώ ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας κινητοποιήθηκε και συνεργάστηκε θεσμικά με την υπηρεσία μας προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της μεταγραφής της πράξης εφαρμογής επέκτασης σχεδίου πόλης Κω.

Το Κτηματολόγιο Κω – Λέρου κατάφερε να συντονίσει επιτυχώς την όλη διαδικασία αλλά η το έργο δεν θα ήταν δυνατό να ξεκινήσει να υλοποιείται χωρίς τη συνεχή συνεργασία της υπηρεσίας με το Δήμο Κω και το Δικηγορικό Σύλλογο Κω που υποστήριξαν το έργο τόσο με χορηγίες υλικοτεχνικών μέσων όσο και με τη συνδρομή τους σε επίπεδο εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Σημαντική επίσης ήταν η βοήθεια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης που υπέγραψε τη σχετική προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Κω διευκολύνοντας τις διαδικασίες, των στελεχών του Ελληνικού Κτηματολογίου που μας παρείχαν σχετική τεχνογνωσία αλλά και των συμβολαιογράφων της Κω που βοήθησαν υποστηρίζοντας το διοικητικό σκέλος του έργου.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τον διακριτό και εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του Κτηματολογικού Δικαστή, αποσπασθέντα πρωτοδίκη Κω, που συνετέλεσε αποφασιστικά στην όλη διαδικασία επιφορτιζόμενος τον έλεγχο νομιμότητας των χιλιάδων εκκρεμών πράξεων και την υπογραφή αυτών.

Καθοριστική για την ολοκλήρωση της μεταγραφής της πράξης εφαρμογής σχεδίου πόλης Κω ήταν η συμμετοχή της αναπληρώτριας προϊσταμένης Κτηματολογίου Κω – Λέρου Παναγιώτας Μίχα. Χωρίς τη δική της βαθιά γνώση του αντικειμένου, την οποία μοιράστηκε με όλους μας, το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.

Τέλος πολλές ευχαριστίες οφείλονται στις συναδέλφους μου υπαλλήλους του Κτηματολογίου Κω – Λέρου Βασιλεία Δρόσου, Δέσποινα Τουρτουλή και Βασιλική Ζαχαρίου που κατά τη διάρκεια του έργου ανέλαβαν πολλαπλάσιο όγκο εργασίας προκειμένου η υπηρεσία να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των άλλων λειτουργιών της πέρα από τη μεταγραφή της πράξης εφαρμογής.

Με όλους τους παραπάνω είχαμε μία συνεχή, απρόσκοπτη και αποδοτική συνεργασία για την οποία τους ευχαριστώ πολύ.

Εκτιμώ ότι όλοι μαζί μπορέσαμε, μετά από τριάντα δύο χρόνια, να δώσουμε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα και κάναμε κάτι καλό για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

 

Αναστάσιος Κ. Στεφάνου

Προϊστάμενος Διεύθυνσης Κτηματολογίου Κω – Λέρου

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πρόγραμμα προβολών 30/5 – 5/6/2024

Πρόγραμμα προβολών 30/5 – 5/6/2024 Από την Πέμπτη 30/5 έως και την Τετάρτη 5/6 θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες στον Χειμερινό Κινηματογράφο Ορφέα: FURIOSA: A

©2020 radioproto.gr