Οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας ζητούν συνεδρίαση με θέμα την λήψη απόφασης για τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων 

Οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας κατέθεσαν αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω κ. Γιάννη Καλλούδη, όπου ζητούν να συνεδριάσει το σώμα προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων την εποχή του Covid – 19. 

Την επιστολή κατέθεσε η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Σμάρω Παρισίδη το πρωί της Τρίτης 20 Οκτωβρίου 2020 όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο 91.5. « Επιβεβαιώνω την πληροφορία και πράγματι κατέθεσα με την θεσμική μου ιδιότητα, εκ μέρους των 17 δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων Δύναμη Αλλαγής, Όραμα και Δράση , Λαϊκή Συσπείρωση αίτημα για διεξαγωγή συνεδρίασης με μοναδικό θέμα την λήψη απόφασης για τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων.» 

Εκτενές ρεπορτάζ θα υπάρχει στο Βήμα της Κω που κυκλοφορεί Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020. Δείτε παρακάτω την επιστολή που εστάλη το απόγευμα της Τρίτης στα τοπικά Μ.Μ.Ε. : 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κως, 20/10/2020

Κατέθεσα σήμερα 20/10 στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κω αίτημα των 17 δημοτικών συμβούλων που το συνυπογράφουν με θέμα:

«ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ

ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.»

Το αίτημα έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 27749 και έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

κ. Πρόεδρε,

Οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε τους θεσμούς για τους οποίους έχουμε εκλεγεί, να εξασφαλίζουμε τη δημοκρατική και ουσιαστική λειτουργία τους και ιδιαίτερα του δημοτικού συμβουλίου ως το ανώτατο πολιτικό όργανο του δήμου μας.

Μία καθαρά πολιτική διαδικασία με άμεση αντανάκλαση στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του νησιού μας.

Δυστυχώς με αφορμή την πανδημία καταστρατηγήσατε, ως δημοτική αρxή, τη δημοκρατική λειτουργία του Δ/Σ, αλλά και των νομικών προσώπων του δήμου μας.

Γεγονός που -κατ επανάληψη – έχουμε επισημάνει με επιστολές μας τόσο προς εσάς όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε ανεμπόδιστα, τηρώντας τους κανονισμούς και υπερασπιζόμενοι τις ιδέες και τις θέσεις των παρατάξεών μας.

Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι της κοινωνίας του νησιού μας, έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ορθή λειτουργία και συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των λοιπών συλλογικών οργάνων του δήμου.

Ως εκ τούτου σας καλούμε να συγκαλέσετε άμεσα το δημοτικό συμβούλιο με βάση το άρθρο 67 παρ.2 του Ν 3852/2010, με τη φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων, με μοναδικό θέμα:

«ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.»

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΙΑΡΗΣ ΜΗΝΑΣ

ΖΕΡΒΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ ΔΑΥΙΔ

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ-ΨΥΡΗ ΕΥΤΕΡΠΗ

ΠΑΡΙΣΙΔΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ

ΠΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ

ΣΙΦΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΧΑΤΖΗΚΑΛΥΜΝΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΡΟΥΦΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΚΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΑΙΤΗΣ ΙΩΣΗΦ

ΜΑΚΡΗ ΚΙΚΗ»

Η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Κω

Παρισίδη Σμαράγδη.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2019 radioproto.gr is made with by