Οι υποψήφιοι στην “μάχη” της εικόνας – Γεμάτα τα κέντρα ομορφιάς στην Κω ενόψει των εκλογών

Οι υποψήφιοι στην “μάχη” της εικόνας – Γεμάτα τα κέντρα ομορφιάς στην Κω ενόψει των εκλογών

Ουρές σημειώνονται σε χώρους ομορφιάς σε όλη την Κω αυτές τις ημέρες καθώς οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι θέλουν να έχουν την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Κομμωτήρια, χώροι περιποίησης νυχιών, δερματολογικά γραφεία , ινστιτούτα ομορφιάς κατακλύζονται καθημερινώς από υποψήφιους που θέλουν να καλλωπιστούν για τις επίσημες φωτογραφίες τους αλλά και τον προεκλογικό τους αγώνα.

Η σημασία της εικόνας στις εκλογές

Η πρωτοβουλία αυτή φαίνεται να αναδεικνύει τη σημασία της εικόνας και της εξωτερικής παρουσίας στην πολιτική σκηνή.

Την τελευταία δεκαετία, η πολιτική έχει υποστεί αλλαγές στον τρόπο που αντιλαμβάνεται και προβάλλει τους υποψηφίους. Ενώ κάποτε η προσοχή επικεντρωνόταν κυρίως στις πολιτικές θέσεις και τις ιδέες, πλέον, η εικόνα και η εξωτερική παρουσία των υποψηφίων παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.

Οι υποψήφιοι που επισκέπτονται χώρους ομορφιάς ενδεχομένως έχουν αναγνωρίσει τη σημασία της φροντίδας της εικόνας τους, είτε γιατί θέλουν να παρουσιαστούν πιο εντυπωσιακοί ενώπιον του κοινού, είτε επειδή κατανοούν ότι η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται και αξιολογούν οι ψηφοφόροι.

Ποιες οι υπηρεσίες και οι θεραπείες που προτιμώνται

Τα κέντρα ομορφιάς προσφέρουν το κάθε ένα μια ποικίλη γκάμα υπηρεσιών περιποίησης και ανανέωσης που μπορούν να βοηθήσουν τους υποψηφίους να φαίνονται πιο φρέσκοι και περιποιημένοι. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν θεραπείες προσώπου και σώματος με ενέσιμα ( botox , υαλουρονικό) με μηχανήματα και κρέμες, υπηρεσίες κομμωτηρίου, μανικιούρ, πεντικιούρ, μακιγιάζ, και πολλά άλλα.

Επίσης, η επίσκεψη σε ένα τέτοιο χώρο μπορεί να προσφέρει μια ευκαιρία για χαλάρωση και αυτοφροντίδα, που είναι σημαντικά για την ψυχολογική ευεξία των υποψηφίων κατά τη διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας.

Προσοχή στις απομιμήσεις

Βέβαια θέλει μεγάλη προσοχή τόσο στις υπηρεσίες που μπορεί να κάνει ο καθένας και από ποιον θα εφαρμοστούν. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές διότι σε αυτή την περίπτωση θα είναι αγνώριστοι οι υποψήφιοι.

Θα πρέπει όλες οι υπηρεσίες καλλωπισμού να γίνονται από ειδικούς. Σε περίπτωση που γίνουν θεραπείες πχ botox στο πρόσωπο, θα πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά στο ιατρείο του δερματολόγου.

Δεν εμπιστευόμαστε μη ειδικούς διότι είναι αμφιβόλου ποιότητας τα υλικά που χρησιμοποιούνται και μπορεί να παραμορφωθεί το πρόσωπο. Το ζητούμενο είναι μία όψη ξεκούραστη και φρέσκια, όχι πλαστική.

Πολιτική όπως τον παλιό καλό καιρό…

Εντούτοις, αυτή η πρωτοβουλία δεν είναι απαραίτητα αντιπροσωπευτική όλων των υποψηφίων. Υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν να επικεντρωθούν αποκλειστικά στις πολιτικές τους θέσεις και να μην δίνουν τόση έμφαση στην εξωτερική εμφάνισή τους. Οι εκλογές εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, και η εξωτερική εμφάνιση είναι μόνο ένας από αυτούς.

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η πολιτική πρέπει να βασίζεται στις ιδέες, τις αξίες και την ικανότητα των υποψηφίων να αντιπροσωπεύσουν το κοινό τους και να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να είναι σημαντική, αλλά δεν πρέπει να ξεπερνά τη σημασία των πολιτικών ιδεών και των δράσεων που προτείνουν οι υποψήφιοι.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η πρωτοβουλία ανοίγει μια συζήτηση για τον τρόπο που οι υποψήφιοι αντιλαμβάνονται την εξωτερική εμφάνιση και τη σημασία της στην πολιτική. Είναι ένα θέμα που μπορεί να εξεταστεί περαιτέρω καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στις 8 Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν το κοινό.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κάλυμνο την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Επιμελητήριο για θέματα συνταξιοδοτικά και social security – Ανοικτή εκδήλωση για όλους 

Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κάλυμνο την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Επιμελητήριο για θέματα συνταξιοδοτικά και social security – Ανοικτή εκδήλωση για όλους 

Ενημέρωση

Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega” 

– Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega”  Την υπόθεση του

©2020 radioproto.gr