Οι συναντήσεις των 5 πρώην Δημάρχων (Μέρος 2ο) – Τι “παίζει” σε Δημοτικά και Περιφερειακά

Οι συναντήσεις των 5 πρώην Δημάρχων (Μέρος 2ο) – Τι “παίζει” σε Δημοτικά και Περιφερειακά

Μετά τον πολιτικό «σεισμό» που προκάλεσε το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας περί συνάντησης των 5 πρώην δημάρχων σε όλα τα επιτελεία και εσωτερικά των παρατάξεων δεχθήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα και φυσικά οι πληροφορίες είναι ασταμάτητες τόσο για τις εξελίξεις στα δημοτικά, όσο και στα περιφερειακά.  

Συναντήσεων συνέχεια των πέντε πρώην δημάρχων  και στο βάθος μανιφέστο – υπόμνημα
 
Καταρχήν οι συναντήσεις των 5 πρώην δημάρχων είτε σε ανθρώπινο επίπεδο, είτε σε πολιτικό συνεχίζονται στα χωριά μεταξύ καφέ στην Αντιμάχεια και μεζέ στο Σταυρού το Πέραμα. Μάλιστα πληροφορούμαστε ότι βρίσκεται στα σκαριά ένα μανιφέστο – υπόμνημα που έχει παραδοθεί και αναμένεται να δημοσιευτεί.  

Για άλλη μία φορά ο μακροβιότερος δήμαρχος της Κω Κωστας Καΐσερλης με τους άξιους συναδέλφους του ταράσσει τα πολιτικά νερά, κάτι που μόνο εκείνος θα μπορούσε να κάνει και το αναγνωρίζουν ΟΛΟΙ , θέτοντας μάλιστα και νέα δεδομένα.  

Άνοιξε ο χορός των υποψηφίων  

Αναμένουμε εμείς, όπως και ο κ. Νικηταράς αλλά και ο κ. Κυρίτσης τα επόμενα βήματα. Ήδη έχουμε την επίσημη πρώτη παρουσίαση υποψήφιου και πρόκειται για τον κ. Γιάννη Καλλέργη ο οποίος ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο και επικεφαλής της Ισχυρής Κω, κ. Θεοδόση Νικηταρά.

Αυτή η ενέργεια από μόνη της είναι πέρα από είδηση, αλλά και ένα μήνυμα σε μία εποχή έντονων διαβουλεύσεων και συναντήσεων. Ο δήμαρχος προφανώς και δεν άνοιξε τυχαία τον χορό των ανακοινώσεων των νέων υποψηφίων. 

Έπεται συνέχεια και μάλιστα με νέα άφθαρτα πολιτικά αλλά και ηλικιακά πρόσωπα. Κλείνονται οι νέοι υποψήφιοι καθώς οι συναντήσεις είναι πολλές τόσο στην Ισχυρή Κω όσο και στην Δύναμη Αλλαγής. Βέβαια αν προκύψουν νέες πολιτικές δυνάμεις θα φτάσουμε στο φαινόμενο των δύο υποψηφίων από την ίδια οικογένεια, αλλά αυτό είναι κάτι που θα μας απασχολήσει σε δεύτερο χρόνο.  

Ταυτόχρονα δεν περνά απαρατήρητη η έντονη παρουσία και οι πρωτοβουλίες του κ. Γιάννη Φραγκούλη, ο οποίος αν και νέος ηλικιακά, έχει μία σημαντική πολιτική εμπειρία στην παράταξη Όραμα και Δράση και είναι από τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυρίας Ρούφα. Είναι ένα πρόσωπο που σίγουρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο και θυμίζουμε ότι η κα. Ρούφα πρόσφατα μας είχε δηλώσει ότι θέτει τον εαυτό της στην παράταξη. Ο κ. Φραγκούλης πάντως δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα.  

Η περιφέρεια, ο ρόλος των πέντε , ο κ. Κοπάδης και οι κινήσεις του κ. Χαλκιδιού  

Σε ότι αφορά τώρα τα περιφερειακά και την εμπλοκή των 5 πρώην δημάρχων, προφανώς και υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις όμως σε όλες αυτές τις διαδικασίες θα έπρεπε να είναι παρόντες έπαρχοι νυν και πρώην, νομαρχιακοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι για να δοθεί το μήνυμα ότι είναι όντως ένα θέμα που τους απασχολεί. 

Πάντως δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αν και μέχρι τώρα ο νυν περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος φαίνεται να παίζει μπάλα σε άδειο γήπεδο καθώς εάν υπάρξει ισχυρός αντίπαλος, θα προκύψει μετά τις βουλευτικές εκλογές, σε κάθε περίπτωση προσπαθεί να κατεβάσει στην Κω πολύ ισχυρά ονόματα.  

Ο κ. Γιώργος Κοπάδης δέχεται στενό μαρκάρισμα από τον κ. Χατζημάρκο για να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Ο κ. Κοπάδης ο οποίος είχε μία εξαιρετική θητεία στην δημοτική αρχή Καΐσερλη συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία εκείνα που τον κάνουν μήλο της έριδος από όλους, ακόμη και από κόμματα.  

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η σύζυγός του κα. Ειρήνη Σβύνου Κοπάδη ήταν υποψήφια με τον κ. Χατζημάρκο και είχε μία δυνατή παρουσία συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο αριθμό ψήφων, αν και ήταν υποψήφια πρώτη φορά.  

Εάν κλείσει η υποψηφιότητα Κοπάδη η οποία είναι σε καλό δρόμο, τότε μπορεί να έχουμε αλλαγές στα ονόματα των υποψήφιων γυναικών καθώς θα αλλάξουν τα δεδομένα και οι συσχετισμοί για κάποιες που ναι μεν έχουν πει το ναι αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως.  

Γιώργος Χαλκιδιός: Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα είναι ή δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην περιφέρεια ο κ. Χαλκιδιός ο οποίος είναι από τους παλαιότερους συνεργάτες του περιφερειάρχη. Πάντως το όνομά του παίζει και για δημοτική παράταξη αν και ο ίδιος θα ζυγίσει τα δεδομένα και κατόπιν επαφών θα λάβει την τελική του απόφαση.  

Μεγάλη η απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού – Μαθήματα πολιτικού ήθους από την τοπική ΝΔ Καλύμνου  

Σίγουρα οι μέρες αυτές είναι ημέρες πένθους και θλίψης για την τεράστια και πρόωρη απώλεια του Δωδεκανήσιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού. Πρόσφατα τα είχαμε πει με αφορμή τα ατελείωτα προβλήματα του νοσοκομείου Κω. Μάλιστα μου ανέφερε ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο για θεραπείες που τον είχαν επηρεάσει, αλλά παρόλα αυτά θα ήθελε να μιλήσει για το θέμα της υγείας στην Κω.  

Αυτός ήταν ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ένας μαχητής σε κάθε επίπεδο.  Τίποτα δεν μαρτυρούσε σε αυτό το τηλεφώνημα την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του. Διάβασα δεκάδες συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Σαντορινιού. Με άγγιξε όμως περισσότερο εκείνο της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Καλύμνου.  

Το μήνυμα μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:  

«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπηρέτησε την πολιτική ζωή του τόπου και της χώρας μας , με μαχητικότητα, ήθος, αξιοπρέπεια και χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Αφουγκράστηκε τα προβλήματα των νησιωτών και ενστερνίστηκε τα οράματά τους . Απτή απόδειξη του έργου του , το μέτρο του μεταφορικού ισοδυνάμου και η ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο. Η ΔΗΜ.Τ.Ο της ΝΔ Καλύμνου τον αποχαιρετά με θλίψη». 

Αυτό θα πει πολιτικός πολιτισμός και αναγνώριση του έργου ενός ανθρώπου που πραγματικά προσέφερε όχι μόνο στην Κάλυμνο αλλά και σε όλα τα νησιά,  διότι το μεγαλύτερο μέτρο στήριξης των νησιωτών, το μεταφορικό ισοδύναμο έχει την υπογραφή του εκλιπόντα Νεκτάριου Σαντορινιού. Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της τοπικής οργάνωσης ΝΔ Καλύμνου για τα μαθήματα πολιτικής αξιοπρέπειας που παρέδωσαν. Είχε πολλά ακόμη να προσφέρει ακόμη ο βουλευτής και αποτελούσε μία φωνή σταθερότητας και λογικής μέσα στην βουλή με έντονη κοινοβουλευτική παρουσία για την βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών. Καλό ταξίδι. 

Υ.Γ. Για ότι ακούγεται, λέγεται και γίνεται σχετικά με τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στα τοπικά ΜΜΕ, έχουν γνώσιν οι φύλακες…  

Σάντυ Λαδικού

Πηγή: www.vimatisko.gr

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr