Οι Δωδεκανήσιοι της Αμερικής έκοψαν την Βασιλόπιτά τους

Οι Δωδεκανήσιοι της Αμερικής έκοψαν την Βασιλόπιτά τους

Πηγή: www.vimatisko.gr

Από το 1950 που ιδρύθηκε η  Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία συνεχίζει να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των Δωδεκανησίων στην Αμερική. Κάθε χρόνο οργανώνει την Εορτή της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, συμμετέχει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, και παράλληλα οργανώνει διάφορες Δωδεκανησιακές εκδηλώσεις και συμμετέχει σε πολλές εθνικές και ομογενειακές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.

Έτσι και φέτος την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 γιόρτασε και έκοψε την βασιλόπιτα της στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια ιερουργούντων του ιερατικού προϊσταμένου της Κοινότητα π. Αναργύρου Σταυρόπουλου και του αρχιμανδρίτη Γεδεών Βαρύτιμου, με την παρουσία αρκετών Δωδεκανησίων και πολλών άλλων Ομογενών.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα «Νίκου Ανδριώτη» όπου έγινε το κόψιμο της βασιλόπιτας και στους παρευρεθέντες προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα, καφές και αναψυκτικά.

Από αριστερά οι πρώην πρόεδροι της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Θεολόγος Τηλιακός και Γιώργος Ανδριώτης, και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Τηλίων Αλέκος Ρωμαίος. From left, the former presidents of the Dodecanese Federation Theologos Tiliakos and George Andriotis, and the former president of the Tilian society Alekos Romaios (Photo Adamantia’s Mari).

Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μαρία Μαραγκού ευχήθηκε Ευτυχισμένο το Νέο Έτος στην παροικία μας και πρόοδο στους συλλόγους μας.  Οι εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας και γενικά όλων των συλλόγων μας βοηθούν τους Δωδεκανησίους της Αμερικής να κρατούν τους δεσμούς τους ισχυρούς και να τους μεταδίδουν στην επόμενη γενεά.

Tου Μανώλη Κασσώτη – anamniseis.net

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι ανακοινώσεις των ομάδων που θα δώσουν το παρών στο νησί μας απ’

Ενημέρωση

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι Πηγή: www.vimatisko.gr Φωτιά προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έτσι

©2020 radioproto.gr