Ν. Σαντορινιός: Σε τάξεις των 25 μαθητών, ΔΕΝ «μένουμε ασφαλείς

 

Ν. Σαντορινιός: Σε τάξεις των 25 μαθητών, ΔΕΝ «μένουμε ασφαλείς

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Μαζί» και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Στάθη, ήταν σήμερα καλεσμένος ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου άσκησε κριτική στο κυβερνητικό σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε την αναγκαιότητα συγκρότησης τάξεων έως 15 μαθητών, εύρεσης χώρων που θα λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς και προσλήψεων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών και ειδικοτήτων.

Οι μύθοι του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

«Το ποσό των 10 εκ. που ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, ως ένα αποτρεπτικό κόστος για τη λειτουργία πρωί- απόγευμα των σχολείων, είναι μυθικό. Αν κανείς το υπολογίσει με βάση το μισθολόγιο των καθηγητών, θα δει ότι αφορά σε προσλήψεις πάνω από 200.000 εκπαιδευτικών! Τα 10 εκ ειπώθηκαν για να τρομάξουν τους πολίτες, προσπαθώντας να τους πείσουν ότι μια άλλη λειτουργία των σχολείων δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ας κάνουν επιτέλους έναν σοβαρό υπολογισμό στην Κυβέρνηση κι ας μας πουν πόσο χρειάζεται για κάθε αναπληρωτή».

«Η δικαιολογία ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τάξη είναι 17, κρύβει την αλήθεια η οποία είναι ότι στα αστικά κέντρα, πάνω από 1.000.000 παιδιά θα κάνουν μάθημα 25 ανά τάξη».

Άλλα μέτρα προστασίας για τους πολίτες, και άλλα για τους μαθητές

«Δεν μπορεί η Κυβέρνηση, την ίδια ώρα που ζητά από τους πολίτες να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας, απόσταση 1,5 μέτρου, κα), να στοιβάζει 25 παιδιά σε αίθουσες 30 τμ, και να αυξάνει τον αριθμό των μαθητών, στις τάξεις, στους 25. Η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη έγινε από την Κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, και ήταν μια απίστευτα τραγική επιλογή».

Τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στις τάξεις, όχι όμως στοιβαγμένα στις αίθουσες

«Εμείς υποστηρίζουμε αυτό ακριβώς που λένε οι ειδικοί: ότι σαφώς πρέπει να υπάρχουν λιγότερα παιδιά εντός των τάξεων. Το εκπαιδευτικό έτος πρέπει να λειτουργήσει κανονικά, όχι με εκ περιτροπής μαθήματα, με 10- 15 παιδιά ανά τάξη και με περισσότερους εκπαιδευτικούς. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν το Υπουργείο μεριμνήσει για περισσότερες αίθουσες και περισσότερους εκπαιδευτικούς. Η υγεία των πολιτών και των παιδιών, είναι πάνω από όλα».

«Η Κυβέρνηση πρέπει να βρει τα χρήματα που απαιτούνται και να τα διαθέσει για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. 37δις απόθεμα άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Αν δεν διατεθούν τώρα χρήματα για την ασφάλεια των πολιτών και των παιδιών, θα οδηγηθούμε σε ένα νέο lockdown, με μεγαλύτερο κόστος, για την οικονομία αλλά και για την υγεία των πολιτών, από αυτό που τώρα προϋπολογίζει η κα. Κεραμέως. Και αυτό θα είναι ευθύνη των επιλογών της Κυβέρνησης».

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση των 20 ιδρυτικών μελών του Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση

Πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση των 20 ιδρυτικών μελών του Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση Πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου η πρώτη, ιδρυτική μετά

Ενημέρωση

Διακοπή υδροδότησης την Δευτέρα 11/12

Διακοπή υδροδότησης την Δευτέρα 11/12 Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ζημιάς στο δίκτυο ύδρευσης,έχει διακοπεί η υδροδότηση στις οδούς Κορυτσάς, Κλεοβούλου και Μανδηλαρά της Δημοτικής Κοινότητας

©2020 radioproto.gr