Ν. Σαντορινιός: Κατάθεση Ερώτησης ώστε να στηριχθεί άμεσα ο κλάδος των γυμναστήριων και να προστατευθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών, κατέθεσαν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφορικά με τον κλάδο των γυμναστηρίων και την ανάγκη άμεσης οικονομικής στήριξής του, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και οι θέσεις εργασίας, μετά την λήξη της αναστολής λειτουργίας τους.

Όπως τονίζεται στην Ερώτηση, ο εν λόγω κλάδος είναι εξαιρετικά ζημιωμένος με την πολύμηνη διακοπή των δραστηριοτήτων του, ενώ ακόμη παραμένει άγνωστο το πότε θα ανοίξει και ποια θα είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα απαιτηθούν. Τα ελάχιστα κυβερνητικά μέτρα ενίσχυσης, δεν επαρκούν για να καλύψουν τα διογκούμενα οικονομικά χρέη και το πρόσφατο μέτρο της επιδότησης παγίων εξόδων, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, αποκλείει την συντριπτική πλειοψηφία των συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

Όπως δηλώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου, ο κλάδος των γυμναστών και των γυμναστηρίων έχει οδηγηθεί σε απόγνωση και ο κίνδυνος των λουκέτων και των μαζικών απολύσεων είναι πλέον υπαρκτός. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάμε να δοθούν στις επιχειρήσεις του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, του ιδιωτικού τομέα, οικονομικές διευκολύνσεις και ρυθμίσεις, ώστε να μπορέσουν να αντέξουν την κρίση της πανδημίας και να διατηρήσουν τους εργαζομένους τους και μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας τους.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by