Ν. Σαντορινιός: Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα για τις κρυφές συναντήσεις των συμβούλων του Πρωθυπουργού με την Τουρκία

 

Ν. Σαντορινιός: Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα για τις κρυφές συναντήσεις των συμβούλων του Πρωθυπουργού με την Τουρκία

Στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδας» και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη ήταν σήμερα καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός, όπου αναφέρθηκε στις τελευταίες διπλωματικές εξελίξεις με την Τουρκία και στις κινήσεις της Κυβέρνησης. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, επίσης, σχολίασε και τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας υπογραμμίζοντας ότι η πανδημία ακύρωσε τα νεοφιλελεύθερα σχέδια της Κυβέρνησης για ΣΔΙΤ στο ΕΣΥ.

Μια εν κρυπτώ τριμερής συνάντηση

«Ιδίως σε τέτοιες στιγμές, που το κλίμα μεταξύ των δυο χωρών είναι τεταμένο, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα. Έστω και ανεπίσημα, οι αντιπρόσωποι των κομμάτων του Εθνικού Κοινοβουλίου, έπρεπε να γνωρίζουν την ατζέντα της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Τουρκίας- Γερμανίας και θα έπρεπε να ενημερωθούν σχετικά με το τι συζητήθηκε και ποια τα αποτελέσματά της».

«Εκτός αν η Κυβέρνηση δεν γνωστοποίησε τη συγκεκριμένη συνάντηση και δεν ενημέρωσε ανοιχτά στο εσωτερικό για το πλαίσιο της, γιατί φοβάται τις αντιδράσεις των ακραίων της παράταξής της. Φοβάται δηλαδή ότι θα την κατηγορήσουν για μυστική διπλωματία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει, από την αρχή της κλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και να ενημερώνονται τακτικά τα κόμματα της Εθνικής Αντιπροσωπείας για το τι συζητείται σε εθνικό επίπεδο. Πως ζητάει η ΝΔ εθνική συναίνεση, χωρίς να ενημερώνει και συμμετέχοντας σε συναντήσεις εν κρυπτώ;

«Εμείς καταφέραμε μέσω διπλωματικών ενεργειών και ανοιχτά να επιλύσουμε το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας που έστεκε εμπόδιο για τη χώρα μας. Τότε η ΝΔ μας είχε κατηγορήσει για προδοσία και τώρα παρακαλάει μη χάσει ο Ζάεφ τις εκλογές στη γείτονα χώρα και παρακαλάει να εφαρμοστεί η Συμφωνία για να μην ανοίξουν άλλα ζητήματα».

«Η χώρα μας σε όλες τις εξελίξεις που συμβαίνουν είναι απούσα: Η Ελλάδα δεν συμμετείχε στη Συνδιάσκεψη για το Λιβικό, λαμβάνουν χώρα επίσημες συνεννοήσεις μεταξύ Γαλλίας- Γερμανίας- Τουρκίας για το προσφυγικό και η χώρα μας δεν συμμετέχει καν, ο κ. Μητσοτάκης μιλάει με τον Ερντογάν αλλά μόνο για τα ζητήματα του κορωνοιού, χωρίς να θέτει τα καίρια θέματα επί τάπητος και τώρα, με φόντο τις αρνητικές αποφάσεις της Τουρκίας, πάμε και συναντιόμαστε κρυφά. »

Για την Υγεία: «Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν άργησε να πάει από τα χειροκροτήματα στα ΜΑΤ για το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέλαβε συνολικά 19.500 υγειονομικούς, κατάφερε να κρατήσει όρθιο το Σύστημα Υγείας μετά τη λαίλαπα των μνημονικών πολιτικών που εφάρμοσαν σε αυτό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και είχε προκηρύξει 4.000 μόνιμες προσλήψεις τις οποίες ακύρωσε η ΝΔ».

«Αν αυτή η κρίση της πανδημίας, μας είχε βρει μετά από δυο χρόνια διακυβέρνηση της ΝΔ, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υπήρχε ΕΣΥ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και τότε θα βλέπαμε το πραγματικό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, ότι ο κ. Μητσοτάκης από τις πρώτες μέρες του σαν νέος Πρωθυπουργός έκανε λόγο για ΣΔΙΤ στην Υγεία».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr