Ν. Σαντορινιός: Το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις ανάγκες της εργασίας και της επιχειρηματικότητας

Ν. Σαντορινιός: Το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις ανάγκες της εργασίας και της επιχειρηματικότητας

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Μαζί το Σαββατοκύριακο» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Ευρυδίκη Χάντζιου, ήταν την Κυριακή το πρωί καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε τους άξονες, σε σχέση με την στήριξη του Τουρισμού και της Εργασίας, πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Για τον Τουρισμό

«Μακάρι το στοίχημα για τον φετινό Τουρισμό να κερδηθεί. Μακάρι να είχαμε λόγους να συμμεριζόμαστε την «αισιοδοξία» της Κυβέρνησης ότι όλα είναι έτοιμα και πως όλα θα πάνε καλά.

Η πραγματικότητα όμως είναι πως οι επιχειρήσεις του κλάδου, με τον τρόπο που η Κυβέρνηση έχει διαχειριστεί την κατάσταση, έχουν ιδιαίτερη ανησυχία για το μέλλον τους και για την εξαγορά πολλών επιχειρήσεων από ξένα funds. Οι εργαζόμενοι, δε, βιώνουν την σίγουρη μείωση του μισθού τους κατά 20% και οι άνεργοι θα έχουν επίδομα ανεργίας μόνο μέχρι τον Σεπτέμβρη, ενώ έχουν σταματήσει να δουλεύουν τον Οκτώβρη του 2019 και θα ξαναπροσληφθούν τον Μάρτη του 2021».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι»

«Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση, η οποία καθυστέρησε πάρα πολύ να πάρει μέτρα για την ενίσχυση της εργασίας και των επιχειρήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, κατάθεσε από πολύ νωρίς προτάσεις για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, δίνοντας λύσεις σε προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα νησιά, αλλά το σύνολο των τουριστικών περιοχών της χώρας».

«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις, δε, της Κυβέρνησης για τον τομέα του Τουρισμού και της εργασίας είναι ξεκάθαρο ότι δεν καλύπτουν τα προβλήματα των κλάδων, όπως οι ίδιοι οι φορείς σχολιάζουν σε

ανακοινώσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει μια νέα σειρά μέτρων που στόχο έχουν να στηρίξουν την μικρομεσαία επιχείρηση, τους εργαζόμενους αλλά και όσους, λόγω της κρίσης, δεν θα μπορέσουν να βρουν δουλειά για φέτος το καλοκαίρι».

«Εμείς προτείνουμε, για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, να δοθεί άμεσα μια μη επιστρεπτέα ενίσχυση, όχι μέσω των Τραπεζών. Γιατί, τα μέχρι τώρα μέτρα της Κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις συνδέονται με τον δανεισμό τους από τις Τράπεζες, όμως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν μικρή ή και καθόλου πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, καθώς οι εγγυήσεις που ζητούνται είναι απαγορευτικές. Επιπλέον ζητάμε την ουσιαστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στην διαμονή».

«Σε σχέση με τη στήριξη των εργαζομένων προτείνουμε την κάλυψη του μισθολογικού κόστους των υπαλλήλων, προκειμένου να συγκρατηθούν οι θέσεις εργασίας. Επιπλέον ζητάμε την χορήγηση ενός έκτακτου εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης για 2,5εκ συμπολίτες μας οι οποίοι, ξαφνικά, θα βρεθούν στο φάσμα της φτώχιας και της ανεργίας ή και θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους».

Για την υγειονομική θωράκιση των νησιών

«Κατά την φάση της καραντίνας, η Κυβέρνηση δεν είχε λάβει κανένα μέτρο για την στήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας της χώρας. Ιδιαίτερα στα νησιά οι δομές πρωτοβάθμιας υγείας παρέμειναν υποστελεχωμένες και σε πολλές περιπτώσεις υποβαθμίστηκαν κιόλας, σε σχέση με την κατάσταση που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει πίσω».

«Στην φάση της άρσης των μέτρων, το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε, στο πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων σύμφωνα με τα οποία οι τουριστικές μονάδες πρέπει να ανοίξουν, το μέτρο του συνεργαζόμενου ιδιώτη γιατρού. Προφανώς η Κυβέρνηση δεν γνωρίζει ότι στα περισσότερα μικρά και μεσαία νησιά δεν υπάρχουν ιδιώτες γιατροί. Επομένως, το μέτρο αυτό της Κυβέρνησης πλήττει τα ξενοδοχειακά καταλύματα των μικρών νησιών και της οικονομίες τους».

«Ακόμη, ως μέτρο στήριξης της υγείας των νησιών, ο Υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε την προμήθεια τριών πλωτών ασθενοφόρων για την αεροδιακομιδή ασθενών στο Αιγαίο. Ακόμη και αυτό το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενη το πρόγραμμα Interreg και ιδιαίτερα από το σκέλος Π.Α.Ι.Ω.Ν.ΑΣ. Τα πλωτά ασθενοφόρα απλά θα τα παραλάβει η ΝΔ η οποία δεν έχει κάνει τίποτα περαιτέρω για την ενίσχυση της Υγείας στα νησιά».

«Υπό το πρίσμα της χαλάρωσης των μέτρων, τα νησιά πρέπει να στηριχτούν ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τον Τουρισμό τον οποίο έχει ανάγκη η οικονομία της χώρας. Η Κυβέρνηση, όμως, δυστυχώς, δεν έχει κανένα σχέδιο για την υγειονομική τους θωράκιση».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πρόγραμμα προβολών 13/6 – 19/6/2024

Πρόγραμμα προβολών 13/6 – 19/6/2024 Από την Πέμπτη 13/6 έως και την Δευτέρα 19/6 θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες σε Θερινό & Χειμερινό Ορφέα: BAD

Ενημέρωση

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ISO 14001 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ISO 14001 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση του πιστοποιητικού ISO 14001 για το

©2020 radioproto.gr