Ν. Σαντορινιός: Αναγκαία η στήριξη των μουσικών που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό

Ν. Σαντορινιός: Αναγκαία η στήριξη των μουσικών που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό

Μέσω αναφοράς που κατέθεσε στους Υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού, ο Νεκτάριος Σαντορινιός τονίζει την ανάγκη να προστατευτεί η βιωσιμότητα του κλάδου των επαγγελματιών μουσικών που ζουν και εργάζονται στα νησιά. Ενώ, όπως σημειώνει, η κρίση στον Τουρισμό, που φέτος τα νησιά βιώνουν έντονα, έχει φέρει σε αδιέξοδο την πλειονότητα των εποχικά εργαζομένων και των μουσικών που απασχολούνται στην εστίαση και τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Βασιζόμενος σε επιστολή του Ροδιακού Συλλόγου Μουσικών, ο βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να εξασφαλιστεί, για τη στήριξη του κλάδου, έκτακτο εποχικό επίδομα, χωρίς προϋποθέσεις, καθώς και η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και το δικαίωμα σε επίδομα ανεργίας, ακόμη και αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων. Τέλος, μεταξύ άλλων, αναφέρει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση της φετινής κρίσης, η ανάγκη να μην διαγράφονται τα δελτία ανεργίας, ειδικά για τους μουσικούς, με την ανάληψη σποραδικής εργασίας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, για μια ακόμη φορά, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση, ζητώντας την άμεση παρέμβασή της στη στήριξη των εποχικά εργαζόμενων των νησιών. Ο κίνδυνος, δηλώνει, της φτωχοποίησης και της ανεπανόρθωτης διάβρωσης της κοινωνικής βάσης των νησιών είναι πλέον ορατός. Αν όχι τώρα, πότε ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του θα αποφασίσουν, γενναία, να στηρίξουν τους ανθρώπους του Τουρισμού;

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr