Ν. Σαντορινιός: Ανάγκη για επαναλειτουργία των Πυλών Εισόδου στα Δωδεκάνησα

Ν. Σαντορινιός: Ανάγκη για επαναλειτουργία των Πυλών Εισόδου στα Δωδεκάνησα

Το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της λειτουργίας των πυλών εισόδου στα Δωδεκάνησα έθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, βασιζόμενος και σε επιστολή φορέων του θαλάσσιου τουρισμού (yachting).

Όπως σημειώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα και η ενίσχυσή του αποτελεί κέρδος όχι μόνο για την ελληνική οικονομία αλλά και για τις τοπικές οικονομίες, ιδίως των μικρών νησιών του Αιγαίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η κάθετη αύξηση αυτού του είδους της επισκεψιμότητας σε περιοχές όπως η Λέρος, η Τήλος, το Καστελόριζο, η Σύμη, κα., μέσω των yachts και των θαλάσσιων σκαφών, κατά τα προηγούμενα χρόνια, είχε συμπαρασύρει θετικά και την ενίσχυση των δραστηριοτήτων στην εστίαση, την τροφοδοσία και το εμπόριο.

Μπροστά στην κρίση της πανδημίας όμως, που ιδιαίτερα ο τουρισμός και οι εργαζόμενοι σε αυτόν αντιμετωπίζουν, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει λάβει μέτρα ενίσχυσης του κλάδου, στηρίζοντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Αντίθετα καμία πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί μέχρι τώρα από τα αρμόδια Υπουργεία, όπως αναφέρει ο βουλευτής Δωδεκανήσου στην αναφορά του, με αποτέλεσμα όλες οι πύλες εισόδου στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου (Ρόδο, Σύμη, Κώ, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο) να παραμένουν κλειστές, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης για τα νησιά. Ενώ, όπως δηλώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός η πανδημία του κορονοιού, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τις καθυστερήσεις των διαδικασιών ανοίγματος των πυλών εισόδου, αφού η Κυβέρνηση έπρεπε ήδη να έχει μεριμνήσει από το τέλος του 2019 για την ενεργοποίηση τους.

Τέλος, όπως σημειώνεται και στην από 19 Μαΐου επιστολή των φορέων yachting, ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού στηρίζει δυναμικά τα μικρά νησιά, ενώ με την υπάρχουσα αβεβαιότητα και την αναμενόμενη δυστυχώς συρρίκνωση του τουρισμού, μπορεί να αποτελέσει μια σοβαρή λύση για την αύξηση της κίνησης και για την ενίσχυση των υπολοίπων κλάδων που συνδέονται με τον τουρισμό. Παράλληλα η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, φαίνεται με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις των όρων των

υγειονομικών πρωτοκόλλων να παρέχει σχετική ασφάλεια σε σχέση με τους φόβους για την εξάπλωση της πανδημίας, γεγονός που την κάνει ακόμη πιο θελκτική σε μεγάλη μερίδα τουριστών.

Η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τα νησιά και τον τουρισμού άμεσα. Η έστω και τώρα ενεργοποίηση των μηχανισμών για την επαναλειτουργία των πυλών εισόδου στα Δωδεκάνησα, μπορεί να συνδράμει στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στα νησιά σε σχέση με τον Τουρισμό.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κάλυμνο την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Επιμελητήριο για θέματα συνταξιοδοτικά και social security – Ανοικτή εκδήλωση για όλους 

Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας θα επισκεφτεί την Κάλυμνο την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Επιμελητήριο για θέματα συνταξιοδοτικά και social security – Ανοικτή εκδήλωση για όλους 

Ενημέρωση

Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega” 

– Νίσυρος: Ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας – Σε εξέλιξη η προανάκριση για ασέλγεια σε ανήλικους – Ακούστε τι δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα Mega”  Την υπόθεση του

©2020 radioproto.gr