Ν. Σαντορινιός: Ακρίβεια Μητσοτάκη σημαίνει ότι ζούμε στην πιο ακριβή χώρα της ΕΕ, με τους πιο χαμηλούς μισθούς»

Share This Post

Ν. Σαντορινιός: Ακρίβεια Μητσοτάκη σημαίνει ότι ζούμε στην πιο ακριβή χώρα της ΕΕ, με τους πιο χαμηλούς μισθούς»

Καλεσμένος ήταν σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του Ant1 με τους δημοσιογράφους Γ. Γρηγοριάδη, Α. Φουρλή και Α. Χατζηγεωργίου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τόνισε την ανάγκη για πολιτική αλλαγή που έχει η κοινωνία και η χώρα και στηλίτευσε την Κυβέρνηση για την προσπάθειά της να βγάλει στον αφρό τις εταιρείες ενέργειες, κωλυσιεργώντας τη φορολόγηση των υπερκερδών τους.

Ø Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πριμοδοτεί τις εταιρείες ενέργειας

«Το πόρισμα της ΡΑΕ (4μηνο) κάνει λόγο για 900εκ υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και ο ίδιος ο κ. Σκρέκας μας είπε ότι μόνο για τον μήνα Ιούλιο, είχαν κέρδος 500εκ. Μιλάμε για ποσά που βαραίνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και τα νοικοκυριά, την ώρα που η Κυβέρνηση δεν προχωράει σε φορολόγηση τους, αλλά αντίθετα προσπαθεί να τα βγάλει περί τα 270εκ. Η ΝΔ πριμοδοτεί τους κολλητούς και φίλους της, την ώρα που οι εταιρείες αισχροκερδούν και παρανομούν».

Ø Ζούμε στην πιο ακριβή χώρα της ΕΕ, με τους πιο χαμηλούς μισθούς

«Η ΝΔ μας λέει ότι ο πληθωρισμός είναι «εισαγόμενο» φαινόμενο. Αλλά δυστυχώς η Ελλάδα είναι αυτή που βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη σε αύξηση πληθωρισμού. Μας λέει επίσης ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος είναι επίσης «εισαγόμενο». Ναι, αλλά η χώρα μας είναι επίσης πρώτη, σε όλη την ΕΕ, για τις υψηλές τιμές της ενέργειας. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει προχωρήσει σε καμία σοβαρή ρύθμιση για την αντιμετώπιση του κόστους των καυσίμων. 18 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν μειώσει τον ειδικό φόρο στα καύσιμα. Η μόνη αλήθεια είναι πως ζούμε στην πιο ακριβή χώρα, με τους πιο φτωχούς μισθούς».

Ø Ανάγκη για πολιτική Αλλαγή

«Η χώρα μας έχει ανάγκη την πολιτική Αλλαγή. Οι πολίτες βιώνουν τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει αυτή η Κυβέρνηση. Όσο πιο σύντομα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για τον λαό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει έτοιμο το πρόγραμμά του, στο οποίο καταθέτει προτάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Οικονομία και την Κοινωνία»

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Κω

Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Κω Την 27-01-2023 συνελήφθησαν στη Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω: α) 36χρονος αλλοδαπός γιατί στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας

©2020 radioproto.gr is made with by