Ν. Σαντορινιός: Ακρίβεια Μητσοτάκη σημαίνει ότι ζούμε στην πιο ακριβή χώρα της ΕΕ, με τους πιο χαμηλούς μισθούς»

Share This Post

Ν. Σαντορινιός: Ακρίβεια Μητσοτάκη σημαίνει ότι ζούμε στην πιο ακριβή χώρα της ΕΕ, με τους πιο χαμηλούς μισθούς»

Καλεσμένος ήταν σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του Ant1 με τους δημοσιογράφους Γ. Γρηγοριάδη, Α. Φουρλή και Α. Χατζηγεωργίου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τόνισε την ανάγκη για πολιτική αλλαγή που έχει η κοινωνία και η χώρα και στηλίτευσε την Κυβέρνηση για την προσπάθειά της να βγάλει στον αφρό τις εταιρείες ενέργειες, κωλυσιεργώντας τη φορολόγηση των υπερκερδών τους.

Ø Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πριμοδοτεί τις εταιρείες ενέργειας

«Το πόρισμα της ΡΑΕ (4μηνο) κάνει λόγο για 900εκ υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και ο ίδιος ο κ. Σκρέκας μας είπε ότι μόνο για τον μήνα Ιούλιο, είχαν κέρδος 500εκ. Μιλάμε για ποσά που βαραίνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και τα νοικοκυριά, την ώρα που η Κυβέρνηση δεν προχωράει σε φορολόγηση τους, αλλά αντίθετα προσπαθεί να τα βγάλει περί τα 270εκ. Η ΝΔ πριμοδοτεί τους κολλητούς και φίλους της, την ώρα που οι εταιρείες αισχροκερδούν και παρανομούν».

Ø Ζούμε στην πιο ακριβή χώρα της ΕΕ, με τους πιο χαμηλούς μισθούς

«Η ΝΔ μας λέει ότι ο πληθωρισμός είναι «εισαγόμενο» φαινόμενο. Αλλά δυστυχώς η Ελλάδα είναι αυτή που βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη σε αύξηση πληθωρισμού. Μας λέει επίσης ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος είναι επίσης «εισαγόμενο». Ναι, αλλά η χώρα μας είναι επίσης πρώτη, σε όλη την ΕΕ, για τις υψηλές τιμές της ενέργειας. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει προχωρήσει σε καμία σοβαρή ρύθμιση για την αντιμετώπιση του κόστους των καυσίμων. 18 από τις 27 χώρες της ΕΕ έχουν μειώσει τον ειδικό φόρο στα καύσιμα. Η μόνη αλήθεια είναι πως ζούμε στην πιο ακριβή χώρα, με τους πιο φτωχούς μισθούς».

Ø Ανάγκη για πολιτική Αλλαγή

«Η χώρα μας έχει ανάγκη την πολιτική Αλλαγή. Οι πολίτες βιώνουν τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει αυτή η Κυβέρνηση. Όσο πιο σύντομα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για τον λαό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει έτοιμο το πρόγραμμά του, στο οποίο καταθέτει προτάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Οικονομία και την Κοινωνία»

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ –  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 

  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ –  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ Εργαζόμενη, εργαζόμενε στα ξενοδοχεία και επισιτισμό Λίγο πριν το κλείσιμο της σεζόν, είναι

Ενημέρωση

Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο Φιλητάς»: Πρόσκληση υποβολής άρθρων για την έκδοση του 15ου τόμου των Κωακών

  Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο Φιλητάς»: Πρόσκληση υποβολής άρθρων για την έκδοση του 15ου τόμου των Κωακών ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ 15ΟΥ

©2020 radioproto.gr is made with by