Ν. Παπακωνσταντίνου: Επιτέλους να παρέμβει ο Εισαγγελέας για τα προβλήματα στο νοσοκομείο

Share This Post

Ν. Παπακωνσταντίνου: Επιτέλους να παρέμβει ο Εισαγγελέας για τα προβλήματα στο νοσοκομείο

Να παραιτηθούν όλοι οι “βολεψάκηδες” και να πάνε σπίτια τους αν δεν μπορούν να βρουν λύσεις

Ακόμη μία φωνή διαμαρτυρίας, έρχεται να προστεθεί στις πολλές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, σχετικά με την κακή κατάσταση λειτουργίας του νοσοκομείου Κω. Αυτή την φορά, ο κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τη νοσηλεία και απώλεια της πεθεράς του Μερόπης Σκουρμαλλά, περιγράφει το πως βίωσε την νοσηλεία της επί ημέρες, χωρίς να υπάρχει παθολόγος στο νοσοκομείο να την φροντίσει, ενώ την ώρα που η γενική γιατρός έκανε την εισαγωγή της, παραιτήθηκε.

Περιγράφει την διαμαρτυρία του στην Διοίκηση και ζητά να παρέμβει εισαγγελέας για την επικινδυνότητα της κατάστασης. Τέλος, θέτει προ των ευθυνών τους, τους πολιτικούς και ζητά από την κοινωνία της Κω, ενωμένα, χωρίς χρώματα πολιτικά, να ξεσηκωθεί πριν θρηνήσουμε και άλλες απώλειες ανθρώπων, που πήγαν στο νοσοκομείο και δεν βρήκαν ούτε παθολόγο.

 Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

« Το πρωί της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2023 εισέρχεται στο νοσοκομείο της Κω η πεθερά μου, Σκουρμαλλά Μερόπη, με διάφορα προβλήματα υγείας, οπότε και γίνεται εισαγωγή από την γιατρό κα. Ρωμανού ( η οποία υπέβαλλε και την παραίτησή της αργότερα).

Όταν βρέθηκε στην παθολογική πτέρυγα (η ασθενής) προς μεγάλη μας έκπληξη, πληροφορηθήκαμε ότι δεν μπορούν να μας κάνουν κάτι, εκτός από την χορήγηση ενός ορού, γιατί δεν υπάρχει κανένας παθολόγος. Στη συνέχεια μας ρώτησαν ποιος είναι ο παθολόγος μας.

Εμείς, μετά από αυτή την ψυχρολουσία απελπισμένα αναζητούσαμε κάποιον ιδιώτη παθολόγο. Φυσικά, κανένας δεν μπορούσε να αναλάβει, εξαιτίας του προγράμματος τους, γιατί έχουν τα ιατρεία τους και είναι απολύτως κατανοητό. Τελικά, «παράτυπα» ήρθε ο ιδιώτης παθολόγος μετά το μεσημέρι, αφού τελείωσε τα ραντεβού του, ο οποίος έκανε και ότι καλύτερο μπορούσε.

Όταν ζήτησα να δω τον υπεύθυνο, δηλαδή τον Διοικητή του Νοσοκομείου, να μου εξηγήσει πως μπορεί να λειτουργεί ένα νοσοκομείο χωρίς κανένα παθολόγο, μου είπε ότι « εγώ έκανα ότι μπορούσα. Έχω προκηρύξει δύο θέσεις για το παθολογικό, αλλά δεν έρχεται κανένας γιατρός. Τι να κάνω;»

Δηλαδή είναι απάντηση αυτή από έναν Διοικητή; Που έχουμε φτάσει την υγεία στο νησί του Ιπποκράτη; Αφού δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, να παραιτηθείτε κύριοι, να αναλάβει κάποιος πιο ικανός χωρίς χρώμα, αλλά με ικανότητες που μπορεί να κάνει αυτά, που εσείς δεν μπορείτε. Και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί!

Ήρθε ο καιρός να κάνουμε κάτι όλοι μας, αλλά χωρίς χρώματα, με αξιοκρατία που τις μέρες μας απουσιάζει! Όλοι οι βολεψάκηδες πρέπει να πάνε σπίτι τους, αν δεν κάνουν την δουλειά τους καλά και δεν πρέπει να τους χαϊδεύουμε άλλο, για ψήφους, αν θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν μέλλον. Είναι τουλάχιστον τρομακτικό να μην υπάρχει κανένας παθολόγος στο νοσοκομείο της Κω!

Έλεος! Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο! Κάποια στιγμή πρέπει να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα του νησιού και όχι για να είμαστε αρεστοί, να κάνουμε μόνο έργα βιτρίνας, που συνηθίζεται τελευταία!

Εδώ πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας για την κατάντια μας! Κάθε μέρα υπάρχουν καταγγελίες για το νοσοκομείο, αλλά ακούει κανείς υπεύθυνος; Κύριε Υπουργέ Υγείας , κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Έπαρχε, κύριε Δήμαρχε, είμαι σίγουρος ότι μπορείτε καλύτερα!

Μετά τιμής ένας αγανακτισμένος πολίτης της Κω

Νίκος Παπακωνσταντίνου

Υ.Γ.: Η επιστολή αυτή είναι εις μνήμην της πεθεράς μου

Πηγή: www.vimatisko.gr

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εργαστήριο “Τέχνη & Μουσική”

Εργαστήριο “Τέχνη & Μουσική” Ο Δήμος Κω ως Επικεφαλής Εταίρος της 55ΠΕ ΚΩ διοργανώνει «Εργαστήριο Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και Καλλιτεχνικό Εργαστήριο» με Θέμα: «Τέχνη και

©2020 radioproto.gr is made with by