Ν. Μηταράκης: «Τον Ιούλιο έφυγαν από τη χώρα μας περισσότεροι μετανάστες από όσους ήρθαν»

Συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 FM και το δημοσιογράφο, Άρη Πορτοσάλτε 

Ν. Μηταράκης«Τον Ιούλιο έφυγαν από τη χώρα μας περισσότεροι μετανάστες από όσους ήρθαν» 

Το σχέδιο υγειονομικής αντιμετώπισης του κρούσματος στο ΚΥΤ Μόριας, καθώς και την πρόοδο των έργων για τη δημιουργία κλειστών ελεγχόμενων δομών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ανέδειξε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 FM, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης. 

Επιπλέον, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τον Ιούλιο μπήκαν στην χώρα μας 564 μετανάστες, αλλά έφυγαν 1034. Κάποιοι έφυγαν με προορισμό τις χώρες προέλευσής τους, είτε οικειοθελώς είτε υποχρεωτικά, και κάποιοι έφυγαν για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο συμφωνιών που έχουμε κάνει για την μετεγκατάσταση ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων».  

Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης, «διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι δίπλα στην κατοικία του νοσούντος αλλά και σε ολόκληρη την δομή. Στην πρώτη φάση της πανδημίας, δεν είχαμε κανένα κρούσμα στην Μόρια. Θέλω να ελπίζω ότι και αυτό το κρούσμα δεν θα έχει επιπλοκές. Είχαμε αντίστοιχα κρούσματα στην Χίο και στην Ριτσώνα τις προηγούμενες μέρες, χωρίς μέχρι στιγμής ναέχουμε κάποιο σοβαρό περιστατικό. Από την αρχή της πανδημίας, ευτυχώς, δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής που να συνδέεται με το μεταναστευτικό λόγω κορωνοϊού».   

Αναφερόμενος στη δημιουργία νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών στα νησιά,  επεσήμανε πως «προχωρούν οι διαδικασίες σε Σάμο, Κω και Λέρο. Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες μετατροπής των υφιστάμενων δομών στην Χίο και την Λέσβο σε νέες δομές κλειστές και ελεγχόμενες, οι οποίες και θα έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και θα έχουν ειδικές περιοχές για ασυνόδευτα ανήλικα, για μονογονεϊκές οικογένειες. Κλειστός χώρος για αυτούς που πρέπει να επιστραφούν. Και θα δώσουν ένα αίσθημα ασφάλειας και στους ωφελούμενους, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες» 

«Σε συνδυασμό με την μείωση των ροών η οποία υπερβαίνει το 90% τους προηγούμενους μήνες για την αποσυμφόρηση που έχει φτάσει στο 35%-40% στα νησιά του Αιγίου, αλλάζουμε την εικόνα που βίωσαν τα νησιά μας τα προηγούμενα χρόνια», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Καθημερινά είναι τα παράπονα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες για τις εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες

Αθλητικά Νέα

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024 Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του

©2020 radioproto.gr