Ν. Μηταράκης: Η Ευρώπη και τα σύνορά της θα είναι ανοιχτά για τους Ουκρανούς   

Ν. Μηταράκης: Η Ευρώπη και τα σύνορά της θα είναι ανοιχτά για τους Ουκρανούς   

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia, Lee Bollinger 

Τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia, Lee Bollinger, και αντιπροσωπεία του, υποδέχτηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης στο Υπουργείο, στο κτήριο «Κεράνη». 

Ο κύριος Μηταράκης παρουσίασε τις ελληνικές ενέργειες γύρω από το Μεταναστευτικό ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

«Είμαι περήφανος που ήμουν μέλος στη συνεδρίαση της ΕΕ τον Μάρτιο του 2022 που αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα σύνορα για τους Ουκρανούς, μετά τον πόλεμο με τη Ρωσία. Δεν υπάρχουν σύνορα για τους Ουκρανούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μηταράκης. 

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στις δομές των ασυνόδευτων ανηλίκων, οι οποίες αποτελούν μια από τις προτεραιότητες στον τομέα της Μετανάστευσης: «Όλοι οι μετανάστες ζουν σε κλειστές δομές, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μεγαλώνουν με ειδικούς και σε οικογενειακό κλίμα». 

Όπως είναι φυσικό, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε και στην πανδημία του κορωνοϊού, η οποία αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά στις κλειστές δομές: «Αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά την πανδημία καθώς δεν χάθηκε καμιά ζωή από κορωνοϊό στις δομές, σταθήκαμε όμως και τυχεροί, αλλά τα καταφέραμε». 

Ο κύριος Μηταράκης τόνισε πως η χώρα μας έχει ανάγκη τη νόμιμη μετανάστευση, φέρνοντας χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τους εργάτες γης: «Προάγουμε την νόμιμη Μετανάστευση στους εργάτες. Έχουμε ήδη συμφωνίες με το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές κλπ. Χρειαζόμαστε τους νόμιμους μετανάστες και έχουμε εργασίες για να μπορέσουν να διαβιώσουν αξιοπρεπώς ». 

Τέλος, ο Νότης Μηταράκης, αναφέρθηκε στην προστασία των ελληνικών συνόρων αλλά και στο ρόλο της Τουρκίας στο Μεταναστευτικό:  «Επενδύουμε στην προστασία των συνόρων μας. Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να χτίσουμε τείχος στον Έβρο. Παραμένουμε πιστοί στην Κοινή Δήλωση του 2016, η Τουρκία δεν τις εκπληρώνει στο ακέραιο. Κάποιες ημέρες συμμορφώνεται και κάποιες όχι. Δεν θα επιτρέψω στους λαθροδιακινητές να επιλέξουν ποιος θα έρχεται και ποιος όχι στην Ευρώπη». 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ISO 14001 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ISO 14001 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση του πιστοποιητικού ISO 14001 για το

Ενημέρωση

Το τραγούδι «Αλκυόνα ή το ταξίδι της Ιφιγένειας έλαβε το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία Project στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Έλληνες της Ανατολής: Πόντος, Μικρά Ασία Θράκη».

Το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία Project στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Έλληνες της Ανατολής: Πόντος, Μικρά Ασία Θράκη», έλαβε το τραγούδι Αλκυόνα ή το ταξίδι

©2020 radioproto.gr