Ν. Ανδρουλάκης στο Ράδιο Πρώτο: Μαύρη ημέρα σήμερα-Δυσαρέσκεια με την στάση ευρωπαϊκών παραγόντων


Ν. Ανδρουλάκης στο Ράδιο Πρώτο: Μαύρη ημέρα σήμερα-Δυσαρέσκεια με την στάση ευρωπαϊκών παραγόντων

Ξεκάθαρα έδειξε την δυσαρέσκεια του απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Δήλωσε δυσαρεστημένος με την στάση των ευρωπαϊκών παραγόντων. Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και σχολίασε τις θλιβερές εξελίξεις γύρω από την Αγ. Σοφιά και τα ελληνοτουρκικά.

Χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα μαύρη, μόνο για τους Έλληνες και τους χριστιανούς απανταχού της γης, αλλά και για όλους τους ανθρώπους που σέβονται την ιστορία, τον πολιτισμό και τη διαφορετικότητα.

« Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Υπήρξαν δηλώσεις και ενέργειες από πλευράς Μακρόν – Μέρκελ. Θέλουμε θεσμικά να πιεστεί η Τουρκία ειδικά οικονομικά. Η ένταση έχει προκληθεί διότι ο κ. Ερντογάν έκανε μία στροφή. Θέλει ισχυρή βούληση από πλευράς μας.»

Ο ευρωβουλευτής ερωτώμενος για τις παγκόσμιες διαμαρτυρίες για την μετατροπή της Αγ. Σοφιάς σε τζαμί απάντησε γνωστοποιώντας ότι σήμερα, αυτή την μαύρη και θλιβερή ημέρα, στους καθολικούς ναούς της Αμερικής θα υπάρξουν κάποιες προσευχές και ενέργειες.

« Ο δυτικός τύπος έχει ενοχληθεί και δεν το κρύβει. Περιμένουμε από τους θεσμικούς παράγοντες να αναλάβουν δράση. Εάν ήταν ο Γιούνκερ, θα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, διαμαρτυρίες και δεν θα το άφηνε έτσι. Η κα. Φοντερλάιν δυστυχώς δεν ύψωσε την φωνή που έπρεπε.»

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει στην Ευρώπη μία ενιαία φωνή και στάση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. « Δεν το είχαμε ούτε με την Αγ. Σοφιά, ούτε με το Καστελόριζο. Πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις. Οικονομικές κυρώσεις.»

Τέλος ο ευρωβουλευτής συνέστησε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και ειδικό σχέδιο για κυρώσεις προς την Τουρκία.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας σε συνθήκες καύσωνα για εκατοντάδες επισκέπτες στην Σενγκεν  περιμένοντας τον έλεγχο

Ενημέρωση

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών Κατασχεθήκαν 7 πλαστά δελτία ταυτότητας Συνελήφθησαν το μεσημέρι (16 Ιουλίου 2024) στην Κω,

©2020 radioproto.gr