Νότης Μηταράκης: Παρουσίασε στην ΔΕΘ το πρόγραμμα REACTION για αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων     

Share This Post

 

Νότης Μηταράκης: Παρουσίασε στην ΔΕΘ το πρόγραμμα REACTION για αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων  

  

Στο περίπτερο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στην 86η ΔΕΘ βρέθηκε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Νότης Μηταράκης, προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα REACTION.   

Τον χώρο επισκέφτηκε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και έλαβε από εκείνον όλες τις πληροφορίες για το έργο.   

Το πρόγραμμα REACTION έχει ως βασικό στόχο, την αποτελεσματικότερη συνοριακή φύλαξη με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης επιτρέποντας την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και με πολύ μεγάλη ακρίβεια ακόμα και δύσβατων περιοχών.    

Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, με το REACTION θα μπορούν να αποτραπούν παράνομες μεταναστευτικές ροές και έκνομες ενέργειες αλλά και να υπάρχει αμεσότερη και αποτελεσματικότερη δράση στην έρευνα και τη διάσωση. Επιπλέον, μακροπρόθεσμα, αναμένεται η επέκταση της χρήσης αυτών των τεχνολογιών  σε όλα τα μη επανδρωμένα πτητικά μέσα των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.   

Το πρόγραμμα REACTION έγινε με την πρωτοβουλία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και σε αυτό συμμετέχουν η Ελληνική Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Δυτικής Αττικής, το ΚΕΜΕΑ, η Κυπριακή Αστυνομία και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.     

Το έργο χρηματοδότησης 3,7 εκατομμυρίων ευρώ συνεχίζει την πορεία των ήδη επιτυχημένων έργων  CERETAB, AIDERS και BORDER, αποτελεί μια νέας γενιάς πλατφόρμα επιτήρησης συνόρων που επιχειρεί να εισάγει καινοτόμες τεχνολογίες στις διαδικασίες επιτήρησης των συνόρων.   

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη. Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5  – www.radioproto.gr 

©2020 radioproto.gr is made with by