Νότης Μαριάς: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και όχι μυστικές διαπραγματεύσεις

Share This Post

Νότης Μαριάς: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και όχι μυστικές διαπραγματεύσεις

Την ανάγκη επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την επιθετική της πολιτική κατά της Ελλάδος καθώς και για την παράνομη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί ζήτησε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Αντί όμως η κυβέρνηση να επιβάλλει μονομερείς κυρώσεις κατά της Τουρκίας, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, τελικά προχώρησε σε μυστικές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα υπό την σκέπη της γερμανικής προεδρίας. Και όλα αυτά μάλιστα το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου ήτοι λίγες ώρες πριν την Συνεδρίαση Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στην οποία η Αθήνα ζήτησε την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους της ΕΕ κατά της Τουρκίας.

Και επειδή ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, οι δήθεν εταίροι μας στην ΕΕ μαθαίνοντας προφανώς τα περί μυστικών διαπραγματεύσεων Ελλάδας- Τουρκίας στο Βερολίνο, παρέπεμψαν στις καλένδες στα τέλη Αύγουστου την όποια απόφαση της ΕΕ για διαμόρφωση καταλόγου οικονομικών κυρώσεων που ενδεχόμενα θα επιβληθούν κατά της Τουρκίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της παράνομης δράσης της κατά Ελλάδας και Κύπρου.

Έτσι η πολιτική του κατευνασμού και των μυστικών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα υπονομεύει ακόμη πιο πολύ την όποια δήθεν αλληλεγγύη θα μπορούσαν να μας εκφράσουν οι εταίροι μας στην ΕΕ. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα της φιλοτουρκικής γερμανικής προεδρίας η οποία μεθόδευσε την μυστική τριμερή συνάντηση Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας στο Βερολίνο προκειμένου να δοθεί άλλοθι στην ΕΕ να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα σε σχέση με την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Αντί η κυβέρνηση να ψάχνει να βρει τους λόγους που ο Τσαβούσογλου κάρφωσε την μυστική διπλωματία, θα πρέπει εδώ και τώρα να προχωρήσει στην επιβολή μονομερών κυρώσεων κατά της Τουρκίας όπως έχουμε ήδη προτείνει και να κλείσει

το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, να κλείσει το δήθεν μουσείο του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία απαγορεύοντας κάθε κυκλοφορία προσώπων, οχημάτων και εμπορευμάτων και να σταματήσει τα τουρκικά σίριαλ στην τηλεόραση. Επίσης η κυβέρνηση δεν πρέπει να ανοίξει το τζαμί στον Βοτανικό ενώ οφείλει να κλείσει τα εκατοντάδες παράνομα τζαμιά που λειτουργούν οι παράνομοι μετανάστες.

Σε επίπεδο ΕΕ η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Γαλλία πρέπει να πιέσει για την επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά της Άγκυρας που να συμπεριλαμβάνουν διακοπή ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, απαγόρευση χρηματοδότησης της Τουρκίας από την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, εμπάργκο στις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων στην ΕΕ, πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τούρκων αξιωματούχων καθώς και απαγόρευση εισόδου τους στην ΕΕ.

Επισυνάπτεται σχετικό βίντεο με δηλώσεις του Νότη Μαριά:

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

LouLouDou Christmas Party την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου !

LouLouDou Christmas Party την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ! Σας περιμένουμε την Δευτέρα 5/12 από τις 18.00 και μετά με χριστουγεννιάτικα cocktails και ποτά, χριστουγεννιάτικη μουσική,

©2020 radioproto.gr is made with by