Νότης Μαριάς: Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων εδώ και τώρα

Share This Post

 

 

Νότης Μαριάς: Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων εδώ και τώρα

Την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων ζήτησε με παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Καθηγητής Νότης Μαριάς καθώς κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή για το νέο Ασφαλιστικό.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η τρόικα και οι μνημονιακές κυβερνήσεις ζημίωσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία τουλάχιστον κατά 14 δις ευρώ εκ των οποίων 12,5 ευρώ με το PSI και 1,5 δις ευρώ από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πως μπορεί λοιπόν άραγε να μιλά η κυβέρνηση για αποκατάσταση των αδικιών στις συντάξεις χωρίς να θίγει το πιο βασικό; Δηλαδή την ανακεφαλαιοποίηση του ίδιου του ασφαλιστικού συστήματος για τις ζημιές που υπέστη λόγω των αποφάσεων της τρόικας τις οποίες εκτέλεσαν ασμένως η Ελληνική Βουλή και η Ελληνική κυβέρνηση, διερωτήθηκε ο Νότης Μαριάς. Και ενώ οι Τράπεζες σώζονται κάθε τρεις και λίγο με αλλεπάλληλα προγράμματα ανακεφαλαιοποίησης τα τελευταία χρόνια, το μάρμαρο του PSI συνεχίζουν να το πληρώνουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι Έλληνες συνταξιούχοι.

Για τον λόγο αυτόν ο Καθηγητής επανέφερε την πρόταση του Κινήματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ το οποίο εδώ και χρόνια απαιτεί την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Μάλιστα κάλεσε την κυβέρνηση να διαθέσει για τον σκοπό αυτόν 14 δις ευρώ από τα 37 δις τα οποία αποτελούν το περίφημο «μαξιλάρι».

Από το κονδύλι λοιπόν αυτό ακόμη και σήμερα θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί η ανακεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Γιατί πρόκειται για πράξη αποκατάστασης δικαιοσύνης έναντι των συνταξιούχων

και συνάμα κίνηση ενίσχυσης της ρευστότητας του ασφαλιστικού συστήματος. Μάλιστα αυτή η ρευστότητα των 14 δις ευρώ επενδυόμενη σε δεκαετή ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου με επιτόκιο 3%, θα μπορούσε να αποδίδει 420 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για μια δεκαετία, προσφέροντας έτσι καθοριστική χείρα βοηθείας στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Πλην όμως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα μνημονιακά κόμματα «ξέχασαν» την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων.

«Δεν μπορεί να μιλά κανείς για νέο Ασφαλιστικό και να ξεχνά την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων» κατέληξε ο Νότης Μαριάς.

Επισυνάπτεται ηχητικό με δηλώσεις του Νότη Μαριά:

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω»

  Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω» Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας

Αθλητικά Νέα

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

©2020 radioproto.gr is made with by