Νότης Μαριάς: Άμεσα μέτρα για τα κόκκινα δάνεια λόγω κορωνοϊού

Share This Post

Νότης Μαριάς: Άμεσα μέτρα για τα κόκκινα δάνεια λόγω κορωνοϊού

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των δανειοληπτών κόκκινων δανείων και την παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας ενόψει της οικονομικής ύφεσης που αναμένεται να πλήξει και την Ελλάδα λόγω κορωνοϊού ζήτησε με δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή στις 9/3/2020 ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Καθηγητής, πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Ειδικότερα επανέφερε την Πρόταση-Λύση που έχει υποβάλλει το Κίνημα ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για τη δημιουργία Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών το οποίο να αγοράσει από τις τράπεζες κόκκινα δάνεια ύψους 50 δις ευρώ στην τιμή πρώτης προσφοράς που κάνουν τα κοράκια και στη συνέχεια με βάση το Κυπριακό μοντέλο οι δανειολήπτες να αγοράσουν από το Ταμείο Σωτηρίας τα δάνειά τους πληρώνοντας το ίδιο ποσό που κατέβαλε το Ταμείο στις τράπεζες για την αγορά των εν λόγω δανείων.

Επιπλέον ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η ΕΕ οφείλει να αναθεωρήσει την πολιτική της σε σχέση με το δρακόντειο σύμφωνο σταθερότητας και να επιτρέψει σχετική ευελιξία στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων εκ μέρους των κρατών μελών της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα πρέπει οι κρατικές δαπάνες για νοσοκομειακή περίθαλψη, εξοπλισμό των νοσοκομείων και προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού να μετρούν στο έλλειμμα και το χρέος. Σε σχέση με την Ελλάδα ζήτησε την μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων που ως γνωστόν παραμένουν στο 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2022.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι ήδη από τις 25 Φεβρουαρίου είχε ζητήσει τη λήψη άμεσων μέτρων για τον κορωνοϊό και ιδίως την απαγόρευση πτήσεων από την Ιταλία και την Κίνα. Ομοίως είχε ζητήσει μέτρα ελέγχου κατά την άφιξη των πλοίων από την Ιταλία στα ελληνικά λιμάνια. Επισήμανε ότι ακόμη μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν μέτρα στα ελληνικά αεροδρόμια με τη χρήση θερμικών καμερών κλπ και κατέληξε με προτάσεις σε σχέση με τα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Επισήμανε ότι πρέπει για τους μαθητές και τους φοιτητές να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες προκειμένου να γίνονται τα μαθήματα εξ αποστάσεως ενώ σημαντικό ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει στην εκπαιδευτική διαδικασία και η εκπαιδευτική τηλεόραση. Κλείνοντας είπε ότι ο ίδιος ως Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης εδώ και 20 ημέρες προχώρησε σε πιλοτικό μάθημα μέσω του διαδικτύου προκειμένου να μπορεί να αξιοποιηθεί η σχετική εμπειρία για παν ενδεχόμενο.

Επισυνάπτεται το βίντεο με τις δηλώσεις του Νότη Μαριά.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω»

  Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω» Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας

Αθλητικά Νέα

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

©2020 radioproto.gr is made with by