ΝΙΣΥΡΟΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗΣ – ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Ξεκίνησε η τσιμεντόστρωση του δρόμου προς το Σταυρό πριν λίγες μέρες. Το έργο προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς και μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχει ολοκληρωθεί  το τμήμα του δρόμου που φτάνει ως τα Μπούκχα. Υπάρχει προγραμματισμός ώστε σύντομα να γίνει η συνέχιση του δρόμου έως να φτάσουμε στον Σταυρό. Το έργο χρηματοδοτείται από το Δήμο Νισύρου και εκτελείται από τη ΜΟΜΚΑ.

 Ο Δήμος ευχαριστεί το στρατό για την άμεση και άριστη συνεργασία του και για την προσφορά του στην κοινωνία της ακριτικής Νισύρου. Ευχαριστούμε την ηγεσία της Ταξιαρχίας 80ης  ΑΔΤΕ, τον ταξίαρχο κ. Θεοδώρου Εμμανουήλ, τον διοικητή του τάγματος μηχανικού της 80ης ΑΔΤΕ αντισυνταγματάρχη κ. Φαραστέλλη Γρηγόριο και την ΔΑΝ Νισύρου με διοικητή τον ταγματάρχη κ. Αντώνη Καμπίλαυκο.

Όσον αφορά τα έργα για τα οποία υπήρξε αίτημα για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα ο Δήμος μας ενημερώθηκε ότι:

1. Για το έργο εγκατάστασης υπογείων κάδων ο δήμος μας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019» με το χρηματοδοτούμενο ποσό των 111.972 ευρώ .

2. Το έργο του δήμου «Προμήθεια υλικών για την συντήρηση και αναβάθμιση του δημοτικού γηπέδου Νισύρου συνολικού ποσού 291.028 ευρώ, εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Με το έργο αυτό θα γίνει πλήρης ανακαίνιση του δημοτικού σταδίου.

3. Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» το έργο «Ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής ενίσχυσης και προβολής του πολιτιστικού αποθέματος Νισύρου» για το ποσό των 80.000 ευρώ. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη e-υπηρεσίας και e-περιεχομένου ψηφιακού πολιτισμού που θα περιλαμβάνει ξενάγηση σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος του νησιού.

4. Έχει ενταχθεί και η πράξη « Μοbile App Δίκτυο Γεωδιαδρομών» στο πρόγραμμα

Αγροτικής Ανάπτυξης «ΠΑΑ 2014-2020» με το ποσό των 49.992 ευρώ και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου ΑΕ (ΑΝΔΩ ΑΕ).

5. Για το έργο της ύδρευσης οικισμών Νισύρου το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και δημοπρατήθηκε στις 15 Μαΐου 2019, η διαδικασία ανάθεσης βρίσκεται στο στάδιο του ελεγκτικού συνεδρίου και ελπίζουμε μέχρι το Πάσχα να ξεκινήσει η υλοποίηση του. 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr