ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ”ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΙΔΙ”

Share This Post

 

 

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ”ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΙΔΙ”

Το νέο βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου, κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα τις ημέρες των Χριστουγέννων και την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, έκανα επίσημα την πρώτη του παρουσίαση, στον ατμοσφαιρικό χώρο των Εκδόσεων Άγκυρα, που γέμισε ασφυκτικά από κόσμο και στα δύο του επίπεδα, στο υπέροχο αίθριο του νεοκλασικού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας και στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων, που όπως σχολίασε ο ίδιος ο συγγραφέας στις επίσημες σελίδες του σε όλα τα social media, αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τόση αγάπη.

«Ήταν ένα από εκείνα τα βράδια που σε κάνουν ευτυχισμένο.
Ήταν από εκείνες τις μαγικές στιγμές, που ακούς τον μοναδικό και αγαπημένο Τάκη Ζαχαράτο να διαβάζει σκέψεις σου και συναισθήματα, την προπονήτριά μου για χρόνια στη σκοποβολή και ψυχολόγο μου, έναν πραγματικό άνθρωπο καρδιάς, τη δική μου Μαριέλα Ντάικου να μιλάει για μένα και το «ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΙΔΙ» μου και φυσικά την εκδότριά μου, Άννα Παπαδημητρίου να γιορτάζει με αυτό το βιβλίο μου 130 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα εκδότικά μας πράγματα του πιο ιστορικού εκδοτικού οίκου της χώρας μας, της Άγκυρας, η οποία έχει υπογράψει και τα 12 μέχρι τώρα βιβλία μου.
Και πάνω απ´όλα ήταν μια από εκείνες τις βραδιές που βρέθηκα ανάμεσα σε όλους εσάς, που δείξατε με την παρουσία σας, την αγάπη σας και την πίστη σας σε μένα και το έργο μου και που με κάνατε να πετάω ψηλά, κάνοντας τον χώρο να μοιάζει πολύ μικρός για να σας χωρέσει.»

Και πραγματικά έτσι ήταν.
Τα λόγια της κυρίας Μαριέλας Ντάικου, Σύμβουλος θεμάτων ψυχικής υγείας και προπονήτρια σκοποβολής, ξετύλιξαν με τον καλύτερο τρόπο την πολυδιάστατη προσωπικότητα του συγγραφέα, μέσα από το συγγραφικό, αθλητικό, εκπαιδευτικό και ακτιβιστικό του έργο, παρουσιάζοντας προσωπικές στιγμές της κοινής αθλητικής τους πορείας, αλλά και άγνωστα σημεία της σύλληψης της ιδέας του νέου βιβλίου.
Ανθρώπινη και αληθινή, έδωσε τη σκυτάλη στον μοναδικό Τάκη Ζαχαράτο, ο οποίος αποκάλυψε πολύ ευαίσθητες στιγμές της δικής του «Πολύχρωμης» ζωής, καταθέτοντας πολύ σημαντικές πτυχές της σχέσης του με τους γονείς του, που επέτρεψαν στην προσωπικότητα και την καλλιτεχνική του οντότητα να ανθίσει, σε μια εποχή και σε μια γεωγραφική περιοχή, που αυτό δεν ήταν ούτε το αναμενόμενο, ούτε το συνηθισμένο.
Η ανάγνωση κομματιών του βιβλίου από τον λαμπερό showman, με τη συνοδεία πιάνου και μουσικών κομματιών, που γράφτηκαν ειδικά για τη βραδιά από την εκδότρια και συνθέτρια, Αναστασία Παπαδημητρίου, έδωσε την καλύτερη πάσα στον ίδιο τον συγγραφέα να πάρει τη θέση του στη σκηνή και να καθηλώσει για ακόμα μια φορά το κοινό του με τον συγκινητικό, αληθινό και δυνατό λόγο του, που πάντα μεταφέρει μηνύματα, προβληματισμό και ευαισθησία για πολύ ιδιαίτερα θέματα. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αξία της ποικιλομορφίας του κόσμου μας, που μπορεί να επιτρέψει σε προσωπικότητες, όνειρα και δυναμικές να ανθίσουν, δημιουργώντας κοινωνίες ευτυχισμένων ανθρώπων.
Τα video, τα οποία άνοιξαν και έκλεισαν την εκδήλωση, ήταν η επιτομή αυού, που ο συγγραφέας ήθελε να μοιραστεί με τον κόσμο του, μέσα από τη δύναμη της εικόνας, της μουσικής και της ποίησης, καταφέρνοντας να σηκώσουν όλο τον κόσμο όρθιο στα πόδια του, μετατρέπιντας τη βραδιά σε μια γιορτή της αξίας του ανθρώπου, που πραγματικά υμνήθηκε από όλους τους καλεσμένους, το ίδιο το κείμενο του βιβλίου και φυσικά τον λόγο του συγγραφέα μέσα από τις ιδιαίτερες ιστορίες, που για άλλη μια φορά μοιράστηκε με το κοινό του.

«Το Πολύχρωμο Παιδί» είναι το 12ο βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου από τον ιστορικότερο και παλαιότερο εκδοτικό οίκο της χώρας μας, την Άγκυρα, που φέτος γιορτάζει 130 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας μας και απ’ότι φάνηκε από τις πρώτες αντιδράσεις των κριτικών και του κόσμου, που έχουν ήδη δημοσιευτεί, έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι του προς τις καρδιές μικρών και μεγάλων «Υπέροχο, απλό και κατανοητό πάνω σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα.»
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

��«Πολλά μπράβο, κύριε Μιχαλόπουλε!!! Ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να διαβάζουμε τόσο όμορφα πράγματα, που τα μοιράζεστε μαζί μας!!! Να είσαστε καλά και συνεχίστε να δίνετε χρώμα στη ζωή μας!!!!!»
ΓΩΓΩΛΟΥΚΑ

��«Εξαιρετικό!!! Με ωραία πλοκή, που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Πολλά συγχαρητήρια!!!»
ΤΖΕΝΗ ΝΤΟΝΑ

��«Το Πολύχρωμο παιδί» του Νίκου Μιχαλόπουλου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Άγκυρα» σε πλούσια και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εικονογράφηση του Μιχάλη Λουκιανού, είναι μια από αυτές τις ιστορίες, που αξίζει να διαβάζουμε στα παιδιά!. « Το Πολύχρωμο Παιδί» να το διαβάσετε πρώτα εσείς και ύστερα να το δώσετε στα παιδιά, στα ανίψια, στα βαφτιστήρια σας ή απλά σε ένα παιδί που γνωρίζετε»
WWW.ARTSCRIPT.GR

��«Ευχάριστο, καλογραμμένο, με πολλά μηνύματα, για παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας!!!»
ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΒΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ

��«Συγχαρητήρια για την χθεσινή καταπληκτική βραδιά. Ο χαρακτηρισμός «τέλεια βραδιά» και ακόμη πιο «τέλεια παρουσίαση» δεν μπορεί να εκφράσει αντικειμενικά το επίπεδό της.»
ΚΩΣΤΗΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

��«Καλοτάξιδο το βιβλίο. Η προσφορά σου μεγάλη σε αυτό το ευαίσθητο κοινό αλλά και το έναυσμα που δίνεις στους μεγαλύτερους για ευαισθητοποίηση. Εύχομαι αυτό το μικρό αριστούργημα να χρωματίσει ψυχούλες πολλές.»
ΝΙΚΗ ΜΠΟΥΜΗ

��«Εκπληκτικός Τάκης Ζαχαράτος στην εξαιρετική παρουσίαση του νέου βιβλίου του λατρεμένου Νίκου Μιχαλόπουλου “Το Πολύχρωμο Παιδί”».
ΑΛΙΚΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

��«Νίκο μου συγκινήθηκα…. έκλαψα ….ανατρίχιασα…. γέλασα….νιώθω πολύ τυχερή που ήμουν σε αυτή την υπέροχη βραδιά. Σε ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου. Μείνε όπως είσαι…αγάπα, αγάπα, αγάπα….»
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΡΕΜΕΝΤΑΚΗ

��«Νίκο, τα πολύχρωμα παιδιά ταξιδεύουν μαζί σου»
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

��«Συνέχισε το μακρινό, δημιουργικό και όμορφο ταξίδι σου στον χώρο της τέχνης, που εδώ και καιρό έχεις ξεκινήσει. Καλοτάξιδο το Πολύχρωμο Παιδί σου!!!»
ΕΦΗ ΜΟΥΧΛΙΑΝΙΤΗ

��«Το Πολύχρωμο Παιδί…Μια συγκινητική και υπέροχη βραδιά απόψε. Με τιμή στον υπέροχο άνθρωπο, Νίκο Μιχαλόπουλο. RESPECT!!!”
ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΠΑΝΟΥ

��«Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα παρουσιάστηκε το νέο συγκλονιστικό βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου, ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΙΔΙ.»
ΜΑΡΙΕΛΑ ΝΤΑΪΚΟΥ

��«Υπέροχη εκδήλωση, πολύ καλή οργάνωση, καλοτάξιδο το βιβλίο σου Νικόλα, όλοι είμαστε πολύχρωμα παιδιά!!!»
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

��«Άψογη η οργάνωση της εκδήλωσης! Εσύ πιο ώριμος καθ’όλα από ποτέ. Η προσφορά σου με το βιβλίο στο χώρο της παιδείας και του πολιτισμού σημαντικότατη! Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και πάντα να δημιουργείς, Νίκο.»
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΥΤΑΡΕΛΟΥ

��«Κάνεις κάθε αίθουσα να μοιάζει πολύ μικρή για να σε χωρέσει!»
ΑΛΙΚΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

��«Πολύ ωραία βραδυα!!!! Το αδιαχώρητο!!!! Πάντα τέτοια!!!»
ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

��«Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη μαγική, συγκινητική βραδυά που μου προσφέρατε!!! Είστε εξαιρετικός ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! Καλοτάξιδο το υπέροχο βιβλίο σας!!!»‬
‪Dr. ΧΑΤΖΗΣΠΑΣΟΥ ‬

Νίκος Μιχαλόπουλος

”Ονειρεύομαι  Θέλω  Μπορώ”
————————————————————–

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Σκυταλοδρομία Running Out of Time: Η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή. Ο Δήμος Λέρου υπέγραψε το Μήνυμα της Σκυτάλης

  Σκυταλοδρομία Running Out of Time: Η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή. Ο Δήμος Λέρου υπέγραψε το Μήνυμα της Σκυτάλης Στο πλαίσιο της συνεργασίας

©2020 radioproto.gr is made with by