ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: ΣΩΤΗΡΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ

Με αφορμή τον θάνατο του Σωτήρη Μαραγκού, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Ο Σωτήρης Μαραγκός, υπήρξε αναμφιβόλως ένα κατ’ εξοχήν πολιτικό όν. Συμμετείχε διαρκώς στα κοινά, ή ως δημοτικός άρχων, ή ως Αντιπεριφερειάρχης προσφάτως, (μια θέση για την οποία τιμήθηκε και απ’ όπου δυστυχώς δεν πρόλαβε να συνεχίσει το έργο του) ή ως απλός πολίτης. Η παρουσία του στα τοπικά κοινά υπήρξε διαρκής, αδιάλειπτη και ανυστερόβουλη. Για δεκαετίες ολόκληρες, ήταν παρών τόσο για τα δημοτικά πράγματα της Κεφάλου και της Κω, όσο και για τα προσωπικά προβλήματα ΌΛΩΝ. Τονίζω το, ΟΛΩΝ καθότι στην καθημερινή του δράση δεν είχε ποτέ παρωπίδες. Θα προσπαθούσε να εξυπηρετήσει και εξυπηρετούσε τον καθένα, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος. Ήτανε ταυτοχρόνως και άτομο που γνώριζε την αγορά και την καθημερινότητα και ως εκ τούτου ιδιαιτέρως αποτελεσματικός.

Θα θυμάμαι πάντα ένα συγκεκριμένο περιστατικό που αναδεικνύει τον τρόπο δράσης του. Προ αρκετών ετών, για την επίλυση τοπικού τουριστικού προβλήματος της Κεφάλου, απαιτείτο επειγόντως η συγκέντρωση υπευθύνων δηλώσεων για να χρησιμοποιηθούν ως μαρτυρίες. Αναζήτησα τον Σωτήρη εξηγώντας του τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος. Του απέστειλα το σχετικό κείμενο και πιστέψτε το ή όχι, σε τρεις (ναι τρεις) ώρες μου είχε στείλει σε φαξ 10 ξεχωριστές δηλώσεις πλήρως συμπληρωμένες με τις σχετικές υπογραφές και την επικύρωση του γνησίου τους. Αυτός ήτανε ο Σωτήρης. Ένα άτομο, που ανεξαρτήτως της διαφορετικής μας πολιτικής τοποθέτησης, σεβόμουνα πάντα και μπορούσε να εμπιστευθεί ο καθένας .

Σωτήρη, θα μας λείψεις.

Απευθύνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by