Νικητιάδης : Το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε την πρώτη κατοικία, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ την παρέδωσαν στα funds

Νικητιάδης : Το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε την πρώτη κατοικία, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ την παρέδωσαν στα funds

Εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας έβαλε ο τ. υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για την εκχώρηση των «κόκκινων» και όχι μόνο δανείων στα funds. Παράλληλα θύμισε πως μόνο το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που με νόμο προστάτεψε τα σπίτια των Ελλήνων, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το γκρέμισμα του τείχους προστασίας τους και η Ν.Δ το ολοκληρώνει.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Με Έκφραση» με την Καλλιόπη Δανελλάκη του Radio ΕΚΦΡΑΣΗ 97 fm την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, o κ. Νικητιάδης υπογράμμισε πως : «Το 2023 απειλούνται με πλειστηριασμό 50.000 νοικοκυριά. Απειλούνται να χάσουν το σπίτι που μένουν. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο για μία πολιτεία που θέλει να ανήκει στην ΕΕ και στο Δυτικό κόσμο. Για το ΠΑΣΟΚ η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι πρώτο και μέγιστο ζήτημα. Μόνο το ΠΑΣΟΚ με νόμο του, το 2010 προστάτευσε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το σπίτι αυτών που κινδύνευαν να το χάσουν λόγω δανείων».

Ο κ. Νικητιάδης υπενθύμισε πως : «το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ με νόμο που υπέγραψε για την εκχώρηση των κόκκινων δανείων στα funds και τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έφερε σε δεύτερη μοίρα την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μετά η Νέα Δημοκρατία συνέχισε την πολιτική αυτή ψηφίζοντας νόμους που επιφέρουν πλήρη ασυδοσία σε αυτόν τον τομέα».

Αναφερόμενος στο τεράστιο ζήτημα της εκχώρησης των δανείων –όχι μόνο «κόκκινων» – προς τα funds ο κ. Νικητιάδης τόνισε για μία ακόμη φορά πως «θα πρέπει να γίνει δεκτή η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ η οποία ως χαρακτηριστικά της έχει την προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης . Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει πλαίσιο για την ορθή διαχείριση του ιδιωτικού χρέους της χώρας που έχει εκτοξευτεί. Το πλαίσιο αυτό θα περιλαμβάνει 120 δόσεις για εφορία και ΕΦΚΑ και κούρεμα 30% για τους συνεπείς οφειλέτες».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Πρόγραμμα προβολών 13/6 – 19/6/2024

Πρόγραμμα προβολών 13/6 – 19/6/2024 Από την Πέμπτη 13/6 έως και την Δευτέρα 19/6 θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες σε Θερινό & Χειμερινό Ορφέα: BAD

Ενημέρωση

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ISO 14001 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ISO 14001 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση του πιστοποιητικού ISO 14001 για το

©2020 radioproto.gr