Νικητιάδης στη Βουλή για υγεία στα Δωδεκάνησα : «Εγκαταλειμμένα τα Νοσοκομεία Ρόδου, Κω και των άλλων νησιών μας»

Νικητιάδης στη Βουλή για υγεία στα Δωδεκάνησα : «Εγκαταλειμμένα τα Νοσοκομεία Ρόδου, Κω και των άλλων νησιών μας»

 Στην πλήρη εγκατάλειψη των νοσοκομείων της Κω, της Ρόδου, της Λέρου, της Καρπάθου, της Καλύμνου και των υπολοίπων δομών παροχής  υγείας στα Δωδεκάνησα, αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις», το απόγευμα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου. 

Ειδικότερα ο κ. Νικητιάδης αναφερόμενος στην Κω υπογράμμισε ότι απαξιώνεται η πατρίδα του μεγάλου πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη, που επι εποχής του συνέρρεαν ασθενείς από όλο το γνωστό τότε κόσμο και σήμερα οι Κώοι εγκαταλείπουν το νησί τους για να μπορέσουν να βρουν σε άλλες περιοχές σωστές παροχές υγείας.  Παραθέτοντας στοιχεία της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο της Κω ο κ. Νικητιάδης σημείωσε  : «Στο νησί του Ιπποκράτη, με 40.000 μόνιμους κατοίκους και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες τους θερινούς μήνες, το Νοσοκομείο έχει 40 οργανικές θέσεις και υπηρετούν μόνο 25! Δεν υπήρχε παθολόγος για 11 μήνες! Ακτινολογικό, παιδιατρικό καρδιολογικό, ένας γιατρός για κάθε τμήμα. Σχεδόν κάθε μέρα γίνονται αεροδιακομιδές που κάθε μια κοστίζει όσο ο ετήσιος μισθός ενός γιατρού». 

Επίσης τραγική είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου προ ολίγων ημερών σταμάτησαν οι χειρουργικές επεμβάσεις. Συγκεκριμένα ο κ. Νικητιάδης ανέφερε ότι : «Στη Ρόδο,120.000 μόνιμοι κάτοικοι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι. Θέσεις αναισθησιολόγων 9, υπηρετούν μόνο 3!  Κατέρρευσαν τα χειρουργεία. Δεν γινόταν επεμβάσεις επί δέκα μέρες», για να καταλήξει κάνοντας αναφορά στο πρόσφατο γεγονός μεταφοράς τραυματισμένου παιδιού σε νοσοκομείο της Τουρκίας σημειώνοντας «Πως να εμπιστευτεί ο γονιός από το Καστελλόριζο να πάνε το παιδί του στη Ρόδο; Σε ποια χειρουργεία; Αυτό σημαίνει απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών στο ΕΣΥ. Ανάλογη τραγική είναι η κατάσταση και στα υπόλοιπα νοσοκομεία των Δωδεκανήσου».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Νικητιάδης κατά  τη διάρκεια της τοποθέτησης του στο θέμα της αποδοχής ως κοινόχρηστων χώρων και των  δρόμων -προσβάσεων του Κτηματολογίου Δωδεκανήσου.  Ο τ. υφυπουργός σημείωσε πως μετά από σχετική ενημέρωση που είχε για τις εμπεριστατωμένες  προτάσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Ταγαρά ο  οποίος συμφώνησε  με τη λογική βάση του αιτήματος του ΤΕΕ και δεσμεύτηκε πως θα συμπεριληφθεί στην υπό ψήφιση νομοθετική ρύθμιση η οποία έπρεπε να είναι ενταγμένη στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. 

 Ολόκληρη η τοποθέτηση εδώ :

https://youtu.be/bnR19TvZtxY?si=PLcZw2O6bPEg2EiQ

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες Πηγή: www.vimatisko.gr Μπορεί τα επεισόδια στο Πυλί ανάμεσα στους μετανάστες

Αθλητικά Νέα

Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες! 

Κολάζ φωτογραφίας: Aegeanews.gr Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες!  Η ολοκλήρωση του διήμερου αγώνα ορεινής ποδηλασίας

©2020 radioproto.gr