Νικητιάδης: Να γίνει Επιτροπή Δήμου – Περιφέρειας – Υ.Πο. για την αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη

Share This Post

 

Νικητιάδης: Να γίνει Επιτροπή Δήμου – Περιφέρειας – Υ.Πο. για την αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη

Το ζήτημα της σπουδαίας αναπαράστασης του ιατρικού όρκου και της διάδοσης των αρχών και αξιών του μεγάλου πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτη, έθεσε ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης το  μεσημέρι της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω, πιο συγκεκριμένα ο κ. Νικητιάδης, υπογράμμισε τη σπουδαία παρακαταθήκη της αναπαράστασης του όρκου, που αποτελεί βασικό πυλώνα για τη διάδοσή των Ιπποκράτειων ιδεών.

Προς τούτο κάλεσε το Δήμαρχο της Κω, κ. Νικηταρά, να συστήσει επιτροπή με τη συμμετοχή του Δήμου και της Περιφέρειας για να υπάρξει στοιχειώδης χρηματοδότηση με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος προκειμένου να αναθέσουν σε κατάλληλο φορέα την αναβάθμιση της αναπαράστασης του Ιπποκράτειου όρκου στην κατεύθυνση ενός φόρουμ, αντιστοίχου του  «Ήχος και Φως» ανά την Ελλάδα με μουσική από μεγάλο συνθέτη στο επίπεδο του αείμνηστου Παπαθανασίου και  φωτιστικά εφέ που θα αναδείξουν το χώρο του Ασκληπιείου και τη μοναδικότητα της διαχρονικής αξίας κειμένου του όρκου του Ιπποκράτη.

Τα μέλη του Ιδρύματος που παραβρέθηκαν στη  Γ.Σ εισέπραξαν πολύ θετικά την πρόταση του τ.Υφυπουργού και ξεκίνησαν συζήτηση με κατεύθυνση την υλοποίηση της.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

Περίπτερο “Το Πουλί” Λέρος: Το καλοκαίρι έφτασε με όλα τα αγαπημένα παγωτά όλων των εταιρειών! 

  Περίπτερο “Το Πουλί” Λέρος: Το καλοκαίρι έφτασε με όλα τα αγαπημένα παγωτά όλων των εταιρειών!  Το καλοκαίρι έφτασε αφού εδώ και λίγες απολαμβάνουμε τα

Αθλητικά Νέα

ΑΟ Πυλί Κω: Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασε ο Γιώργος Νικητιάδης με τη νίκη της ομάδας απέναντι στο ΑΟ Διαβολίτσι

ΑΟ Πυλί Κω: Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασε ο Γιώργος Νικητιάδης με τη νίκη της ομάδας απέναντι στο ΑΟ Διαβολίτσι Στην “καυτή” έδρα του ΑΟ Πυλίου

©2020 radioproto.gr is made with by