Νικητιάδης για επιστολική ψήφο: Η ΝΔ έχει διαχρονική αλλεργία στους θεσμούς

Νικητιάδης για επιστολική ψήφο: Η ΝΔ έχει διαχρονική αλλεργία στους θεσμούς

Σφοδρή κριτική άσκησε στην Κυβέρνηση και τον τρόπο που πλέον νομοθετεί ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή την τροπολογία για την επιστολική ψήφο που κατέθεσε η υπουργός Εσωτερικών επι του νομοσχεδίου «Εκλογή ευρωβουλευτών, διευκόλυνση εκλογέων μέσω επιστολικής ψήφου, εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών». Ο κ. Νικητιάδης τοποθετήθηκε επι του νομοσχεδίου το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κατά την ομιλία, από το βήμα της Βουλής,  υπογράμμισε οτι η Νέα Δημοκρατία έχει «διαχρονική αλλεργία» στους θεσμούς θυμίζοντας πως από το 1974 και μετά στη χώρα μας έχουν ψηφιστεί 9 εκλογικοί νόμοι, 5 εκ των οποίων τους άλλαξε το νυν κυβερνών κόμμα με αποκορύφωμα προσβολής των θεσμών τον εκλογικό νόμο «bonus» των 50 εδρών του κ. Παυλόπουλου. Παραλλήλως ο κ. Νικητιάδης σημείωσε πως η τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση καθορίστηκε αποκλειστικά και μόνο από το κομματικό της συμφέρον δυναμιτίζοντας το κλίμα συναίνεσης που είχε δημιουργηθεί με το αρχικό σχέδιο νόμου για την επιστολική ψήφο των αποδήμων. Τεκμηριώνοντας τη «διαχρονική αλλεργία» της Νέας Δημοκρατίας προς του θεσμούς ο κ. Νικητιάδη αναφέρθηκε στην περίπτωση του ΑΣΕΠ που το έφερε το ΠΑΣΟΚ και αποτέλεσε τομή στην καταπολέμηση του κομματικού κράτους και τότε η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε αποχωρώντας.

 Όπως τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου υπήρξε αρχικώς μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ψηφιστεί ένας νόμος προς όφελος τόσο της πατρίδας μας όσο και των αποδήμων Ελλήνων και με την τροπολογία της η Νέα Δημοκρατία την τορπίλισε. Θύμισε τέλος πως πέρα από το επιστολικό δικαίωμα ψήφου που ζητούν τόσα χρόνια οι Έλληνες του εξωτερικού η κυβέρνηση έχει σταματήσει να στηρίζει την ελληνική εκπαίδευση των αποδήμων ζητώντας μάλιστα από την νυν υπουργό Εσωτερικών και πρώην Παιδείας να πει τι έχει κάνει για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των Ελλήνων του εξωτερικού.  

 

https://youtu.be/ZeJt4bkHiL0

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι ανακοινώσεις των ομάδων που θα δώσουν το παρών στο νησί μας απ’

Ενημέρωση

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι Πηγή: www.vimatisko.gr Φωτιά προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έτσι

©2020 radioproto.gr